van der Horst

Riyad: eerste nachtraces ooit gepland in Saoedi-Arabië

Start 2019 Formula E Ad Diriyah ePrix 2
Start 2019 Formula E Ad Diriyah ePrix 2
Het plan lag al lang op tafel, maar in 2021 krijgen we eindelijk de primeur in Saoedi-Arabië. Beide races zullen namelijk onder kunstlicht en dus gedurende de nacht afgewerkt worden, voor het eerst in de geschiedenis van de Formule E. De Saoedische organisatoren zaten met dit plan al vanaf de allereerste Ad Diriyah ePrix en sindsdien werd dit idee ook al uitvoerig getest. In februari wordt de nachtrace nu werkelijkheid.
De Formule 1-fans onder ons werden al verwend met dergelijke races onder meer in Singapore en Bahrein, maar in tegenstelling tot de vorige genoemende evenementen ligt de toon in Riyad op milieuvriendelijkheid, waar de Formule E komend seizoen nog meer op zal hameren. Heel het circuit zal namelijk verlicht worden met LED lichtclusters die volledig op hernieuwbare krachtbronnen zullen draaien, waarmee ze tot 50% meer besparen in tegenstelling tot non-LED technologie. De teams en piloten langs hun kant zijn zeer te vinden voor het iniatief en kijken al reikhalzend uit naar deze dubbele manche, die om 18 uur Belgische tijd zullen plaatsvinden eind februari.

Foto: Formule E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 24 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Riyadh 1 en Riyadh 2.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons