van der Horst

Riyad: Jaguar TCS Racing en DS Penske verdelen de top vier

Sam Bird
Sam Bird
De eerste vrije training van de Ad Diriyah e-Prix in een toch wel fris Riyad zit er op en het was Sam Bird die de snelste tijd realiseerde. Een opkikker voor de Jaguar-piloot, nadat de Brit een rotweekend kende in Mexico City. Achter hem volgde Jean-Éric Vergne (DS Penske) zeer kort, terwijl teamgenoot Mitch Evans (Jaguar) en onze landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) de top vier vervolledigden. Dat in een sessie die weinig animo kende.
Bij één van de drie voornaamste feiten van deze vrije training speelde Vandoorne een rol. Terwijl de Rumbekenaar wilde uitwijken voor René Rast (McLaren), kwam de Duitser iets te snel af op de DS Penske en raakte daarbij de achterkant van de wagen van Vandoorne. Beiden zochten de pits op, maar de schade viel mee. Ook nieuwkomer Kelvin van der Linde (ABT CUPRA) stond in het eerste deel van de sessie in de pits. Dit vanwege een probleem met de batterij. Maar ook de Zuid-Afrikaan kon daarna zijn meters maken. Tot slot was het vooral over de koppen lopen op verschillende delen van het tracé. Iets wat morgen tijdens de groepskwalificaties wel eens van belang zal zijn.

Wie wel een opkikker kon gebruiken en tevens ook kreeg, was Bird. De Brit kende allesbehalve een goed weekend in Mexico City, maar vandaag zette hij de beste tijd op de tabellen in de vrije training. Terwijl Vergne op 84 honderdsten volgde, moesten Evans en Vandoorne toch al meer dan drie tienden toegeven. Al kunnen de kaarten morgen weer helemaal anders liggen, te beginnen bij de tweede vrije training om 11:30 uur.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 26 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Riyadh 1.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons