van der Horst

Riyad: Maximilian Günther bestraft - toch podium voor Stoffel Vandoorne

Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
Terwijl BMW deze middag een 1-2 kon pakken met Alexander Sims en Maximilian Günther tijdens de tweede race van de Ad Diriyah E-Prix, was het feestje helaas van korte duur. Na de race kreeg Günther namelijk een tijdstraf van 24 seconden aangerekend omwille van het inhalen van Lucas Di Grassi en Stoffel Vandoorne op het moment dat safety car binnen reed. Aangezien hij dit deed voor de finishlijn, was dit een inbreuk op het reglement. Hierdoor valt de Duitser terug naar een elfde plaats en promoveert Vandoorne hiermee naar het podium. Günther was overigens niet de enige die achteraf bestraft werd.
Nyck de Vries - Mercedes EQ Formula E Team
Nyck de Vries - Mercedes EQ Formula E Team
Nyck de Vries, de ploeggenoot van Vandoorne, kreeg eveneens een penalty van 24 seconden. De Nederlander haalde één van de NIO wagens in op hetzelfde moment, waardoor de huidige Formule 2-kampioen terugvalt van plaats zeven naar plaats zestien. Als laatste werd Oliver Turvey (NIO) - die na de Vries eindigde - gediskwalificeerd nadat hij het maximum van zijn toegelaten energie had overschreden met 0.06 Kw. Onderaan vindt u de volledige uitslag.

--- UITSLAG AD DIRIYAH E-PRIX RACE 2 ---

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 23 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Riyadh 2.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons