van der Horst

Riyad: Mercedes 1-2 in tweede vrije training

Nyck De Vries
Nyck De Vries
Tijdens de eerste sessie van de dag voor de Ad Diriyah ePrix zette Nyck De Vries met zijn Mercedes de snelste tijd neer (1:08.583). Teamgenoot Stoffel Vandoorne (+0.177) en Edoardo Mortara voor ROKiT Venturi Racing (+0.253) vervolledigden de top drie in een door rode vlaggen gedomineerde sessie.
Met nog achttien minuten te gaan belandde Nico Müller met zijn Dragon Penske in de muur in bocht vijf. Dat zorgde voor de eerste rode vlag van de sessie. De Zwitser keerde teleurgesteld terug naar de pits: "Ik probeerde enkele snelle ronden achter elkaar neer te zetten en verloor de wagen bij het ingaan van de bocht. Ik ben echt teleurgesteld in mezelf en vind het heel erg voor het team." Als de ophanging van de Dragon van Müller erg geraakt is, is het mogelijk dat de Zwitser de kwalificaties - gezien er maar iets meer dan een uur tussen beide sessies zitten - en misschien de race niet haalt. 

De tweede rode vlag kwam uit voor Robin Frijns die zwaar crashte in de laatste minuut van de sessie. De Nederlander verloor de wagen in bochtencombinatie negen en tien en kwam langzaam tot stilstand in bocht veertien. De kans is groot dat Frijns eveneens niet aan de start verschijnt vandaag als de schade aan zijn Envision Virgin Racing-wagen groter is dan ze op het eerste gezicht lijkt.

De volledige resultaten kan u hier bekijken. Om 14u gaat de kwalificatie voor de eerste Formule E-race van het seizoen van start.

Foto: Formule ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule E op vrijdag 26 februari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Riyadh 1.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons