van der Horst

Riyad: Nyck de Vries snelste in eerste vrije training

Nyck de Vries - Mercedes EQ Formula E Team
Nyck de Vries - Mercedes EQ Formula E Team
Deze avond is de Formule E terug op gang gekomen met de eerste vrije training voor de Ad Diriyah ePrix en het was Nyck de Vries die als eerste de snelste tijd klokte. De Nederlander was met zijn Mercedes in alle sectoren de snelste en hield de Porsche van André Lotterer (+ 0.588 sec) en de Audi van Lucas di Grassi (+ 0.634 sec) vrij ver achter zich.
  • Dreamdrive
Maandag kon u al lezen bij ons dat er een aantal delen op het circuit gewijzigd werden waardoor het circuit nog sneller zou zijn en en dat is ook zo gebleken. Qua condities kunnen we niet direct vergelijken, maar nu zijn de wagens al minstens drie seconden sneller dan tijdens de snelste vrije training vorig jaar, en dat op een stoffig tracé. Dat laatste bleek uit het feit dat verschillende piloten een stofwolk achterlieten in de snelle bochten.

Nyck de Vries reed het perfecte rondje, waarbij hij alle sectoren ook nog eens achter zijn naam zette. Zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne kon niet direct zijn volle kracht tonen. De Rumbekenaar kreeg vooral te maken met verkeer en eindigde pas op een 13de plaats met een volle seconde achterstand. Morgen gaat de Formule E verder met de tweede vrije training. Deze start om 12 uur.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 25 februari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Riyadh 1.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons