van der Horst

Riyad: Sérgio Jimenez naar winst in I-Pace eTrophy

Sérgio Jimenez
Sérgio Jimenez
In de tweede wedstrijd van de Jaguar I-Pace eTrophy op het Ad Diriyah Circuit ging de overwinning naar uittredend kampioen Sérgio Jimenez. De Braziliaan mocht van pole starten en ontzegde de Nieuw-Zeelander Simon Evans zijn tweede overwinning. Achter hen eindigde de Britse Alice Powell. De race werd wel overschaduwd door een zware crash waardoor de wedstrijdleiding besloot om de rode vlag boven te halen.
  • Shopa
Een gevecht tussen Fahad Algosaibi en Mário Haberfeld eindigde in mineur voor de Saoedische piloot. Bij het aanremmen van de eerste bocht tikte de Braziliaan de I-Pace van Algosaibi aan, waardoor hij aan serieuze snelheid in de muur vloog. Algosaibi kwam er met de schrik van af, maar omdat de muur verschoven was, besloot de wedstrijdleiding de race voor een tiental minuten stil te leggen om de nodige reparatiewerken uit te voeren.

Jaguar I-Pace eTrophy Riyad 2019
Jaguar I-Pace eTrophy Riyad 2019
Terwijl bij de Pro's de overwinning naar Sérgio Jimenez ging, was er een tweede overwinning voor Yaqi Zhang bij de Pro-Am's. De Chinees was al bij de start vrij sterk en vocht een tijdlang met VIP-gastpilote Abbie Eaton voor de vierde plaats, totdat hij een fout maakte door voor een derde keer zijn Aanvalsmodus te proberen wapenen (terwijl dat slechts tweemaal is toegelaten). Dat kostte hem een paar seconden, waardoor hij terugviel naar een zesde plaats. Teamgenoot Chao Sun en Mashhur Bal Hejaila vervolledigden de top drie. De volgende wedstrijd voor de elektrische SUV's zal in Mexico City plaatsvinden op 15 februari.

Foto's: Jaguar RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 24 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Riyadh 2.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons