van der Horst

Riyad: Simon Evans pakt eerste overwinning van het seizoen

Simon Evans
Simon Evans
Niet alleen de Formule E trapt zijn seizoen af op het Ad Diriyah Circuit, maar ook de Jaguar I-Pace eTrophy tekent er present voor het tweede seizoen. Vandaag stond ook voor hen de eerste van twee races op het menu en het was Simon Evans die de overwinning pakte. Evans mocht vanaf pole starten en kon zonder problemen voor het tweede jaar op rij naar het hoogste trapje van het podium rijden. Achter hem eindigde kampioen Sergio Jimenez en Alice Powell op plaatsen twee en drie.
Start 2019 Jaguar I-Pace eTrophy Riyad 1
Start 2019 Jaguar I-Pace eTrophy Riyad 1
Van bij de start reed de broer van Formule E-piloot Mitch Evans weg met in zijn zog Jimenez, VIP-gastpilote Abbie Eaton en Powell. Diezelfde Powell kon uiteindelijk nog doorduwen naar een derde plaats en was constant in gevecht met Jimenez voor de tweede plek. Hierdoor kreeg Evans een mooie vrijgeleide en kon hij onbedreigd naar de overwinning rijden. Powell pushte nog, waardoor ze één keer te laat was om haar Aanvalsmodus te activeren - sinds dit seizoen ook een onderdeel op de Jaguars - en geen kans meer maakte om de Braziliaanse kampioen in te halen.

Reema Juffali
Reema Juffali
In de Pro-Am Cup stond er geen maat op Yaqi Zhang. De Chinees bleef niet ver uit de buurt van de Pro-piloten en kon door een weldoordachte aanval op een sukkelende Eaton nog de vierde plaats algemeen claimen. Op een tweede plaats eindigde thuisrijder Fahad Algosaibi en de Chinees Chao Sun besloot op de laagste trede. Tot slot eindigen we met een bijzonder debuut in de Jaguar I-Pace eTrophy. Reema Juffali kwam ook aan de start als VIP-gastpilote en is zo de eerste Saoedische vrouw die aan een race op eigen bodem deelnam. Morgen staat er ook voor hen de tweede manche op het menu.

Foto's: Jaguar RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 22 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Riyadh 1.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons