van der Horst

Riyad: Stoffel Vandoorne: "Dit is een schitterende prestatie van gans het team"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Dit weekend was Toto Wolff aanwezig in Saoedi-Arabië om te kijken hoe Mercedes het verging tijdens hun allereerste weekend in de Formule E. Het verdict: hij kan tevreden terug naar huis keren. De twee podiumplaatsen voor Stoffel Vandoorne geven aan dat de Duitser gelijk had betreffende het potentieel van het team. Voor Vandoorne van zijn kant zal dit een opluchting wezen na het zware seizoen met HWA Racelab. Een nabeschouwing van de Rumbekenaar na een zeer geslaagd weekend.
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne: "Eerste race, eerste podium. Dit is een schitterende prestatie voor het hele team. We hebben een heel drukke zomer achter de rug om alles goed te krijgen en het was soms niet gemakkelijk. Daarom is dit een podium behaald door heel het team. Natuurlijk was de kwalificatiesessie een goede start op het weekend. We wisten dat we wel een voordeel hadden aangezien ik in één van de latere groepen mocht starten, maar dan moet je het nog altijd waarmaken. Het was niet de beste race, maar dat is ook goed. Dat betekent immers dat we nog veel kunnen verbeteren, maar dit was al een beter resultaat dan dat we verwachtten."

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
"Tijdens de tweede race, van de elfde plaats starten in een tumultueuze wedstrijd, naar plaats drie rijden is een zeer goed resultaat. In het begin was ik geduldig en kon achteraf een goed ritme aanhouden. Ik kon zelfs mijn energieverbruik onder controle houden en kon mijn Aanvalsmodus activeren zonder al te veel plaatsen te verliezen. Daarnaast wist ik altijd goed te anticiperen bij de herstarts na de safety car en bij de gevaarlijke situaties. Wetende dat dit nog maar de eerste wedstrijden waren voor het team, mogen we absoluut tevreden zijn met de punten die we mee naar huis nemen."

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 24 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Riyadh 1 en Riyadh 2.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons