van der Horst

Riyad: Stoffel Vandoorne: "We hebben veel geleerd tijdens de race"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Het debuut van Stoffel Vandoorne was er toch één met twee gezichten. In de voormiddag was hij in grootse doen en herkenden we het talent van weleer tijdens zijn campagnes in de Super Formula en GP2. Zelfs tijdens het interview met Nikki Shields voor de race oogde de Rumbekenaar ontspannen of al grappend toen ze over Fanboost bezig waren, waar hij overigens kon genieten van een grote steun. Maar de namiddag gaf een exact tegenovergesteld beeld. De eerste ronden kon hij nog aanklampen met de top, om daarna bijna als een steen door het veld te vallen wegens technische averij. Het gevolg: een gereviseerde zestiende plaats. Nee dit was niet het debuut waar velen op hadden gehoopt. Maar toch blikt Vandoorne positief terug.
  • Skylimit Events
Stoffel Vandoorne en Gary Paffett
Stoffel Vandoorne en Gary Paffett
Niet alleen Vandoorne moest afrekenen met problemen. Ook Gary Paffett kreeg zijn Venturi niet ver in de race door een fout dat hij maakte, waardoor hij een aanraking met de muur niet kon vermijden en de handdoek in de ring moest gooien. Maar ook de Brit was uitermate positief. "We hebben veel geleerd en we zullen beter gewapend richting Marrakech trekken." verklaarde de Brit. Ook Vandoorne keek positief terug ondanks de teleurstellende resultaten: "We hadden een paar problemen en we hadden de snelheid niet die we zouden moeten hebben. Maar we hebben veel geleerd tijdens de race en hopelijk kunnen we beter doen volgende keer."

Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Moeten de Belgische fans zich zorgen maken na hoe het gisteren verliep? Absoluut niet. Het feit dat het team compleet nieuw is en vanaf nul moeten beginnen, is op zich al geen sinecure. Teams als Mahindra moesten ook starten vanaf nul vooraleer zij aan prijzen mochten denken. Daarnaast heb je ook een mooi voorbeeld als Audi vorig seizoen. Het Duitse merk kwam in het begin van het seizoen er niet eens aan te pas. Maar eens ze alles onder controle hadden, eindigden ze met een teamtitel en een vice-kampioen in hun rangen. Met andere woorden, alles is nog mogelijk. Of zoals moederbedrijf Mercedes omschreef: "Een moeilijk debuut voor HWA in de Formule E, maar dit is nog maar het begin van de reis."

Foto's: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 16 december 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ad Diriyah.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons