van der Horst

Riyadh: Kelvin van der Linde valt in voor Robin Frijns bij ABT CUPRA

Kelvin van der Linde
Kelvin van der Linde
Het jaar is voor Robin Frijns niet al te best gestart. De Maastrichter botste vorige week tijdens de Mexico City E-Prix op de Nissan van Norman Nato, waardoor hij moest opgeven. Achteraf bleek er niet alleen schadete zijn dan aan de wagen, want Frijns moest worden geopereerd worden aan zijn hand en pols. Gezien de ABT CUPRA-piloot daardoor niet snel terug achter het stuur zal kruipen, neemt Kelvin van der Linde plaats in de wagen voor de komende ronde van de Formule E in Riyadh.
  • Hamofa Performance
Voor van der Linde is dit toch een droom die uitkomt. De Zuid-Afrikaan mocht al eens testen toen Audi nog in de paddock aanwezig was en stond mee op de shortlist om Daniel Abt te vervangen, nadat die ontslagen werd voor de finale in 2020, alvorens er voor René Rast gekozen werd. Daarenboven reed van der Linde de laatste twee jaar voor ABT in de DTM en is dus geen onbekende voor het team. Wel een leuk detail, de Formule E race in Riyadh zal zijn eerste race zijn in een éénzitter.

Foto: Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 19 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Riyadh 1 en Riyadh 2.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons