van der Horst

Riyadh: Pascal Wehrlein snelste in laatste training, Stoffel Vandoorne dertiende

Pascal Wehrlein - Porsche Formula E Team
Pascal Wehrlein - Porsche Formula E Team
In de laatste vrije training van het weekend voor de Diriyah Eprix was het Pascal Wehrlein die de snelste tijd op de tabellen zette. De Porsche-piloot bleef daarmee Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) en Oliver Rowland (Mahindra) voor. Stoffel Vandoorne (Mercedes-EQ) geraakte niet verder dan een dertiende tijd. Dat terwijl de sessie op twaalf minuten van het einde even moest stop gezet worden na een crash van Nick Cassidy (Envision Racing).
Nick Cassidy - Envision Racing
Nick Cassidy - Envision Racing
De Nieuw-Zeelander ging wat wijd in het bobslee-gedeelte van het circuit waardoor hij eerst de muur rechts raakte, om daarna vol in de flank in de muur te eindigen. Gezien de opruimwerken wel even duurden, besloot wedstrijddirecteur Scott Elkins om nog vijf extra minuten te geven zodat de rijders zich klaar kunnen stomen voor de kwalificaties om 13:40 uur. Het is alleen de vraag of Envision Racing de wagen van Cassidy op tijd klaar krijgt hiervoor.

Foto's: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 29 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Riyadh 2.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons