van der Horst

Riyadh: Stoffel Vandoorne wint kwalificatieduel van Jake Dennis!

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Kwalificatiespecialist Stoffel Vandoorne (Mercedes-EQ Formula E Team) heeft opnieuw toegeslagen. Onze landgenoot pakte de pole positie voor de openingsrace van het achtste Formule E-seizoen in de straten van Riyadh. Hij klopte eerst regerend wereldkampioen en teamgenoot Nyck de Vries en deed daarna beter dan Jake Dennis (Avalanche Andretti), die straks mee op de eerste startrij plaatsneemt.
Na tonnen kritiek introduceerde de Formule E een gloednieuw kwalificatieformat voor het achtste seizoen. Twee groepen van elf rijders krijgen twaalf minuten om een snelle tijd op de klokken te zetten, waarna de beste vier uit elke groep doorstoten en het rechtstreeks tegen elkaar opnemen in een kwartfinale, een halve finale en tot slot de finale.

Stoffel Vandoorne plaatste zich in de slotseconden van zijn sessie in die top 4 en kreeg Nick Cassidy (Envision Racing) als eerste tegenstander. De West-Vlaming trok nipt aan het langste eind en kreeg op die manier teamgenoot en regerend wereldkampioen Nyck de Vries als tweede tegenstander. Vandoorne profiteerde van foutjes bij onze noorderbuur. "Ik crashte vier keer bijna", klonk het achteraf bij de Vries.

Ook Jake Dennis, de laatste tegenstander van onze landgenoot, bleef niet foutloos. Al in de eerste sector wist een hoofdschuddende Dennis dat de pole positie niet voor hem was weggelegd. De Brit start later vandaag wel mee op de eerste startrij.

Foto: Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule E op vrijdag 28 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Riyadh 1.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons