van der Horst

RNT Eenzitterstuurwiel: De zes finalisten op weg naar Le Mans

Top 30 RNT Eenzitterstuurwiel
Top 30 RNT Eenzitterstuurwiel
Het RACB National Team Eenzitterstuurwiel, dat aan het begin van afgelopen zomer werd gelanceerd, ging woensdagnamiddag de tweede fase in, toen de 30 resterende kandidaten in actie mochten komen op de kartingpiste van Francorchamps. Na afloop duidde de jury de zes finalisten aan. Zij zullen van 27 tot 29 november op de Auto Sport Academy in Le Mans Q3 afwerken.
Onder een warme herfstzon, en dus perfect droge piste, werden de 30 resterende kandidaten voor het RACB National Team Eenzitterstuurwiel afgelopen woensdag opgeroepen om er deel te nemen aan Q2.
 
“Iedere kandidaat werkte eerste twee sessies van tien minuten af, aan het stuur van een viertakt-kart”, stelt Geoffroy Theunis, General Manager van het RACB National Team.
Eén na één passeerden ze ook voorbij de jury. Die bestond uit Marc Duez, Bas Leinders en Geoffroy Theunis.
Tenslotte mochten alle rijders vier sessies (eveneens van tien minuten) met een tweetakt-kart IAME X30 rijden. Elke groep bestond uit zes rijder.
“Na afloop kwam de jury samen om de zes finalisten voor Q3 te selecteren. Die finale fase van het Stuurwiel wordt van 27 tot 30 november in de Auto Sport Academy in Le Mans afgewerkt.”
 
Er even aan herinneren dat het precies op die plek was dat in 2009 de jury van het RACB National Team het talent van Stoffel Vandoorne ontdekte.
Na afloop van de finale wordt de laureaat van het Eenzitterstuurwiel lid van het RACB National Team en zal hij dankzij de steun van Renault België-Luxemburg een volledig seizoen in het Frans kampioenschap F4 afwerken.
 
De zes finalisten voor Q3 (in alfabetische volgorde):
 
De Pauw Ulysse
de Wilde Ugo
Földesi Tristan
Magnus Gilles
Muth Esteban
Verhaeren Nygel

RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op donderdag 28 september 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons