van der Horst

Road America: dubbel voor Action Express - Chevrolet primus in GTLM

Action Express Racing - Corvette DP
Action Express Racing - Corvette DP
Action Express Racing heeft alweer een dubbel gescoord in de IWSC, hun derde op rij. De titelstrijd lijkt dan ook een onderonsje te worden tussen teamgenoten, de zege ging ditmaal naar de Corvette DP van Dane Cameron en Eric Curran. Christian Fittipaldi en Joao Barbosa werden na een mooie strijd, waar geen teamorders golden, tweede terwijl het podium volledig gedomineerd werd door Corvette aldaar de gebroeders Jordan en Ricky Taylor derde werden. Onze landgenoot Marc Goossens en Ryan Dalziel werden zesde, ook al in een Corvette DP.
  • Shopa
Speedsource Mazda
Speedsource Mazda
Lange tijd leek Mazda Motorsports eindelijk met de zege te gaan lopen. Het Japanse merk was er in de laatste races vaak dichtbij en ditmaal vertrokken Jonathan Bomarito en Tristan Nunez vanuit pole. Andermaal speelde de strategie in hun nadeel, de #55 Lola-Mazda was de enige wagen die in het laatste halfuur nog diende te pitten. Tijdens een neutralisatie kwamen alle prototypes binnen, behalve die van Bomarito/Nunez waardoor het team veel tijd verloor. Zo werd het duo pas vijfde, achter de Ligier-Honda van Michael Shank Racing.

Tom Kimber-Smith - PR1/Mathiasen Motorsports
Tom Kimber-Smith - PR1/Mathiasen Motorsports
In de PC-klasse zagen we de #52 Oreca van PR1/Mathiasen Motorsports domineren waardoor ze een goede zaak doen in het kampioenschap. Robert Alon en Tom Kimber-Smith wonnen terwijl Alex Popow en Renger van der Zande, die in de laatste zes races telkens in de top twee eindigden voor Starworks Motorsports, dienden op te geven. Van der Zande botste twaalf minuten voor het einde met Stephen Simpson van JDC-Miller Motorsports tijdens een duel voor de tweede plek. Het podium werd uiteindelijk ingevuld door Core Autosport en Performance Tech Motorsports.

Oliver Gavin - Corvette Racing
Oliver Gavin - Corvette Racing
In GTLM kregen de fans andermaal waar voor hun geld. Corvette Racing kende verre van zijn beste weekend maar uiteindelijk gingen ze in een dol slot toch nog met de zege lopen. Bij de laatste herstart streden Toni Vilander (Ferrari) en Richard Westbrook (Ford) voor de zege. Nick Tandy (Porsche), die in de beginfase tweemaal in contact kwam met een vrij agressieve Giancarlo Fisichella, kon wraak nemen en zag zijn kans tijdens het duel Westbrook/Vilander. De Brit ging echter te breed en belande het gras in. Ook de tweede Porsche met Frédéric Makowiecki verpruste een kans op een goed klassement door een foutje. Met nog twee minuten te gaan werd Vilander van de baan gereden door een prototype terwijl de Ford van Westbrook moeite had met de bandentemperatuur na de herstart. Totaal onverwachts konden Oliver Gavin en Tommy Milner zo hun vierde zege van het seizoen boeken. Westbrook werd nog tweede terwijl BMW, dat ook een minder weekend had, nog derde werd met Lucas Luhr en John Edwards.

Riley Motorsports - SRT Viper GT3-R
Riley Motorsports - SRT Viper GT3-R
In de GTD-klasse waren de verschillen ook klein maar na 2u40 wedstrijd waren het Jeroen Bleekemolen en Ben Keating die Riley Motorsports en hun Dodge na Detroit een tweede zege van het seizoen schonken. De Porsche van Park Place Motorsports werd met Patrick Lindsey en Jörg Bergmeister tweede terwijl de troepen van Scuderia Corsa een uitstekende zaak deden om de titel met een derde plek voor Christina Nielsen en Alessandro Balzan in de Ferrari terwijl de nabije concurrentie de duimen diende te leggen. Ze hielden de Audi van John Potter en Andy Lally achter zich terwijl de van pole gestarte Porsche van Alex Ribeiras en Mario Farnbacher pas twaalfde werd na een straftijd van een minuut tijdens een pitstop.

De volgende wedstrijd is 28 augustus op Virginia International Raceway waar enkel de GTLM en de GTD in actie zullen komen.


UITSLAG IWSC ROAD AMERICA

Foto's: Vincent Wouters, Speedsource & IMSADit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 8 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Road America.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons