van der Horst

Road America: Mazda en Ford op pole

Jonathan Bomarito - Mazda Motorsports
Jonathan Bomarito - Mazda Motorsports
Mazda Motorsports vertrekt deze avond vanuit pole voor de IWSC-wedstrijd op Road America. Jonathan Bomarito klokte een 1:54.507 op het legendarische circuit en was daarmee ongrijpbaar voor de concurrentie. De Corvette DP van Action Express Racing met Christian Fittipaldi achter het stuur was meer dan een seconde langzamer. Op de derde plek in de P-klasse vinden we de gebroeders Taylor met de #10 Corvette DP. Onze landgenoot Marc Goossens vertrekt straks als zesde in de #90 Visit Florida Racing Corvette DP.
James French - Performance Tech Motorsports
James French - Performance Tech Motorsports
In de PC-klasse pakte James French zijn vierde pole van het seizoen. De Amerikaan van Performance Tech Motorsports hield zo de Oreca FLM09 van José Gutierrez achter zich die een knappe tweede startplaats schonk aan Starworks Motorsports. Misha Goikhberg van JDC-Miller Motorsports reed de derde tijd terwijl Alex Popow, samen met Renger van der Zande ruim op kop in de tussenstand, teleurstelde met de zesde tijd. 

Dirk Müller - Ford Chip Ganassi Racing
Dirk Müller - Ford Chip Ganassi Racing
In GTLM heeft Ford een stevige tikt uitgedeeld aan Chevrolet na de overwinning van deze laatsten op Lime Rock. Dirk Müller reed de pole in de Ford GT terwijl ploegmakker Ryan Briscoe de derde beste tijd reed. De Chevrolets van Antonio Garcia en Oliver Gavin vinden we dan weer teleurstellend terug op de zesde en zevende plek. Porsche lijkt hersteld na het desastreuze weekend op Lime Rock; Patrick Pilet reed de tweede tijd in de 991 RSR en vertrekt straks tussen de Ford's. 

Alex Riberas - Team Seattle/Alex Job Racing
Alex Riberas - Team Seattle/Alex Job Racing
Ook in GTD gaat het goed met Porsche, Alex Riberas was de snelste voor Alex Job Racing en geeft zo te kennen de titelstrijd tegen Audi en Ferrari nog niet te hebben opgegeven. Achter de Spanjaard, die zijn derde pole van het seizoen vierde, vertrekken beide Audi's van Stevenson Motorsport met Andrew Davis vóór Matt Bell. De leidende Ferrari van Christina Nielsen reed de vijfde tijd. Na de sterke tijden in de vrije trainingen stelde Lamborghini enigzins teleur, Spencer Pumpelly was de snelste man met een Huracán op plaats zes. 

UITSLAG KWALIFICATIE ROAD AMERICA

Foto's: IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 7 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Road America.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons