van der Horst

Road America: Acura Team Penske winnaar in barre omstandigheden

Acura Team Penske - Acura ARX-05
Acura Team Penske - Acura ARX-05
Voor de vierde ronde van het IMSA WeatherTech Sportscar Championship trokken de teams en piloten richting het befaamde Road America. Hélio Castroneves en Ricky Taylor kwamen als overwinnaars uit de race nadat een zondvloed die het circuit overspoelde veel roet in het eten gooide voor verschillende teams. Helaas viel de Porsche van Laurens Vanthoor onder die categorie en dat nadat de wagen voor het eerst in vijf jaar een pole kon bemachtigen.
Toen de baan nog droog was werd de race vooral gedomineerd door de Multimatic Motorsports Mazda van Oliver Jarvis en Tristan Nunez. Dat veranderde toen de regensluizen open gingen. De regen werd zo intens dat de organisatie 25 minuten lang de wedstrijd neutraliseerde. Bij de herstart viel de Mazda vooraan weg vanwege een slechte bandenkeuze. De Wayne Taylor Racing Cadillac van Renger van der Zande en Ryan Briscoe kreeg zo de leiding in de schoot geworpen, al werden hij snel voorbij gestoken door de Acura van Castroneves. Gezien er nog een ongeval gebeurde in The Kink waarbij verschillende wagens betrokken raakten, eindigde de race achter de safety car. Derde werd de Action Express Racing Cadillac van Pipo Derani en Felipe Nasr. Bij de LMP2's ging de overwinning naar DragonSpeed met Ben Hanley en Henrik Hedman.

Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R
Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R
Ook bij de GTLM's gooide het zware onweer het klassement overhoop. Vanthoor bemachtigde gisteren nog de pole en reed goed vooraan totdat Earl Bamber de controle over de wagen verloor op de spekgladde baan en de bandenmuur invloog. Ze konden nog hun weg verderzetten, maar de overwinning was gaan vliegen. Niet alleen zij werden het slachtoffer van het regenweer. De zuster Porsche geraakte betrokken bij het eerder vermelde laatste ongeval en ook BMW zag af in dit weer. Zo kreeg Corvette Racing zijn derde overwinning op rij in hun schoot geworpen met op kop Antonio Garcia en Jordan Taylor voor de zusterwagen. De BMW van John Edwards en Jesse Krohn eindigde derde. Ook in GTD ging de overwinning nipt voor een derde keer op rij naar AIM Vasser Sullivan, waar de Lexus bestuurd werd door Frankie Montecalvo en Townsend Bell.

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 3 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Road America.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons