van der Horst

Road America: Eerste nederlaag voor Cadillac - Vanthoor tweede in GTLM

Pipo Derani - Tequila Patrón ESM
Pipo Derani - Tequila Patrón ESM
Voor het eerst dit seizoen is de algemene zege in in het IWSC niet naar een Dallara-Cadillac gegaan. De Ligier-Nissan van Tequila Patron ESM met Johannes van Overbeek en Pipo Derani versloegen de autoritaire leiders in het kampioenschap, de gebroeders Ricky en Jordan Taylor. Na vijf zeges op rij was het voor hen wel pas het eerste podium in drie races. Onze landgenoot Marc Goossens startte voor het eerst in een Ligier-Gibson nadat Visit Florida Racing hun tegenvallend Riley-chassis thuis lieten. Vertrokken als tweede werd de Belg samen met Renger van der Zande vijfde na een drive through penalty vanwege een contact.
Jerry De Weerdt - Marc Goossens
Jerry De Weerdt - Marc Goossens
De zege van ESM was mede te danken aan een indrukwekkende herstart van Derani in de slotfase van de race. De tweede wagen van het team met Scott Sharp en Ryan Dalziel maakte het podium compleet. De voornaamste tegenstand voor ESM waren evenwel niet de Taylor-gebroeders. De gele Oreca-Gibson van JDC Miller, die de afgelopen wedstrijden al opvallend competitief was, legde hen de hele wedstrijd het vuur aan de schenen maar Stephen Simpson was genoodzaakt tot een dubbele pitstop in de laatste twintig minuten en zakte terug tot de achtste plek.

James French - Performance Tech Motorsports
James French - Performance Tech Motorsports
In de PC-klasse ging de zege andermaal naar Performance Tech Motorsport. Met Patricio O'Ward en James French achter het stuur van de #38 Oreca-Chevrolet heeft het team dit seizoen reeds alle wedstrijden gewonnen en is het reeds zeker van de titel. De enige concurrentie voor hen in deze klasse, de wagens van BAR 1 Motorsport, waren andermaal geen partij. Mark Kvamme en Gustavo Yacaman werden tweede.

Joey Hand - Ford Chip Ganassi Racing
Joey Hand - Ford Chip Ganassi Racing
In GTLM boekte Ford zijn tweede zege van het seizoen, hun eerste sinds de 24 uren van Daytona. Opnieuw waren het Dirk Müller en Joey Hand die vanop de pole de zege boekten. Porsche was opnieuw competitief, onze landgenoot Laurens Vanthoor en zijn Italiaanse collega Gianmaria Bruni legden de Ford onder druk, zonder resultaat. De andere Porsche diende evenwel op te geven na een botsing in de slotfase met de Corvette die het klassement aanvoert, de tweede Ford vervolledigde het podium met Ryan Briscoe en Richard Westbrook. Zowel Chevrolet als BMW kenden een problematische wedstrijd.

Jens Klingmann - Turner Motorsport
Jens Klingmann - Turner Motorsport
In GTD tenslotte was het wel feest voor BMW met hun eerste zege van het seizoen. Turner Motorsport met Jens Klingmann en Jesse Krohn vielen nog in een negatief daglicht op Lime Rock met vele botsingen, maar waren ditmaal de beste. De winnaar van de vorige race, de Porsche van Park Place met Jöerg Bergmeister en Patrick Lindsey werden tweede ondanks een lekke band. Audi vervolledigde het podium met Lawson Aschenbach en Andrew Davis. Voor de titelstrijd kon de Nederlander Jeroen Bleekemolen nog eens een goede zaak doen door als vierde de Scuderia Corsa-Ferrari achter zich te laten in zijn Mercedes.

De volgende wedstrijd is op 27 augustus op Virginia International Raceway en net als de wedstrijd op Lime Rock Park komen enkel de GTLM- en de GTD-klasses aan de start.

UITSLAG ROAD AMERICA

Foto's: IMSA & Nascar Whelen Euro Series/Stephane AzemardSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 7 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Road America.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons