van der Horst

Road America: Laurens Vanthoor en Zach Robichon winnen GTD-klasse

Zach Robichon en Laurens Vanthoor
Zach Robichon en Laurens Vanthoor
Als er een constructeur een goed weekend achter de rug heeft tijdens de manche in Road America voor het IMSA WeatherTech Sportscar Championship, dan is het Porsche wel. De Duitse constructeur wist te winnen in GTLM en GTD. Die laatste klasse werd gedomineerd door Pfaff Motorsports, waar onze landgenoot Laurens Vanthoor en Zach Robichon de winst pakten.
  • Dreamdrive
Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3-R
Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3-R
Het was nochtans geen makkelijke week  voor Vanthoor, na zijn ongeluk in de paddock tijdens de Totalenergies 24 Hours of Spa. De Hasselaar kreeg toch groen licht om dit weekend om te startenin Road America en dat gaf hem blijkbaar vleugels want hij veroverde de pole. Teamgenoot Robichon verloor aanvankelijk dat voordeel wel tijdens de race, maar lang duurde het niet vooraleer de Canadees de leiding overnam. De Porsche werd niet meer bedreigd en aan de meet hadden zij bijna twaalf seconden voorsprong op de Turner Motorsport BMW van Bill Auberlen en Robby Foley. Porsche had nog een tweede wagen op het podium, met dank aan het Wright Motorsports-exemplaar van Patrick Long en Trent Hindman.

Pipo Derani en Felipe Nasr
Pipo Derani en Felipe Nasr
Bij de DPi's ging de winst voor een tweede race op rij naar de Action Express Racing Cadillac van Pipo Derani en Felipe Nasr. Zoals steeds de laatste tijd was de race op Road America ééntje die bepaald werd door wie het zuinigste omging met de benzine. Dat was niet de Meyer Shank Racing Acura. Dane Cameron leidde het tweede wedstrijddeel, maar moest op 3,5 minuut van het einde toch nog de pits opzoeken voor een korte tankbeurt, waardoor hij samen met Olivier Pla niet verder dan een vijfde plaats kwam. Hierdoor kregen de Brazilianen de leiding cadeau en bleven de Mazda van Harry Tincknell en Oliver Jarvis voor. De Chip Ganassi Racing Cadillac van Renger van der Zande en Kevin Magnussen bleef ondanks wat uitstapjes in de grasvlaktes van het circuit, de Wayne Taylor Racing Acura van Ricky Taylor en Felipe Albuquerque voor.

WeatherTech Racing - Porsche 911 RSR GTE
WeatherTech Racing - Porsche 911 RSR GTE
Nog een verrassing was dat de WeatherTech Racing Porsche van Cooper MacNeil en Matt Campbell met de winst ging lopen in de GTLM-klasse, de tweede al dit seizoen na de 12 Hours of Sebring. De Nieuw-Zeelander hield het een uur vol op zijn tank en dat bleek genoeg om de Corvette van Antonio Garcia en Jordan Taylor af te houden van winst met maar liefst bijna zestien seconden voorsprong. De tweede Corvette werd uitgeschakeld voor de winst na een drive through vanwege een inbreuk tijdens de pitstop. Als laatste ging de overwinning in de LMP2-klasse naar Ryan Dalziel en Dwight Merriman met de Era Motorsport Oreca, terwijl Jon Bennett en Colin Braun in hun CORE Autosport Ligier de overwinningsreeks van Riley Motorsports in de LMP3 doorbrak.

Foto's: Porsche AG - IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 9 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Road America.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons