Road America: Nick Tandy geeft BMW het nakijken

Nick Tandy
Nick Tandy
Voor de vierde ronde van de IMSA iRacing Pro Series trokken de heren naar Road America en we kregen voorwaar een unicum voorgeschoteld. Nick Tandy kon met zijn Porsche eindelijk de overwinning afsnoepen van BMW, dat met Bruno Spengler en Philipp Eng overigens wel de tweede en derde plaats pakte. Laurens Vanthoor was voor een derde keer van de partij en besloot de race op een 21ste plaats.
Bruno Spengler
Tandy had nog niet veel geluk gehad in de vorige manches en vroeg om raad bij een specialist, Joshua Rodgers. De huidige Porsche TAG Heuer Esports Supercup-kampioen had namelijk tips gegeven aan Tandy en hun waarde bleek al snel. Tandy nam de leiding over van Rodrigo Pflucker nadat die met zijn Ford een zeer trage pitstop had afgewerkt. Er leek zelfs een 1-2 voor Porsche in de maak, tot Ayhancan Güven, op dat moment tweede, in aanraking kwam met de Risi Competizione Ferrari van Matt Griffin en de handdoek in de ring moest gooien. Hoewel de algemene overwinning niet naar BMW ging, was het merk wel weer prominent aanwezig in de top 10 en blijft Spengler nog steeds leider in de tussenstand.

Laurens Vanthoor
Ondanks duidelijke vorderingen bij Laurens Vanthoor in elke race waar hij aan de start kwam, heeft hij het toch moeilijk om naar een resultaat te rijden. De Hasselaar startte op een 21ste plaats en kon deze keer wel uit de problemen blijven. Helaas kwam hij ook niet verder vooruit en eindigde hij op diezelfde plek.

Na de virtuele race op Road America zijn er nog twee wedstrijden te gaan. De eerstvolgende op de agenda is de Virginia International Raceway op 28 mei.

Foto's: Porsche AG - BMW Motorsport

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op vrijdag 15 mei 2020.