van der Horst

Road America: Urano eSports pakt zege na incidentrijke race

Urano eSports - Radical SR8
Urano eSports - Radical SR8
De feestdagen zitten er op en dat was het teken voor de Virtual Belcar Winter Series om terug op gang te komen op het iconische Road America. Ook in 2021 is het vrij duidelijk dat Urano eSports oppermachtig. Fabrice Cornelis en Coen Klopman zetten die stelling kracht bij door de race te winnen met bijna anderhalve minuut voorsprong op Edge eSports en een ronde voorsprong op Sim Stickers. De race werd echter vooral getekend door de vele incidenten - waarin ook de beruchte Kink zijn aandeel had - en verschillende topteams die pech kenden.
Crash in de openingsronde
Crash in de openingsronde
Dat de Kink zijn stempel drukte op deze race, is geen understatement. Al in de eerste ronde eiste de snelle rechtse bocht vier Radicals, waarbij SimRC Kapazunder als eerste de handdoek in de ring gooide. Daar bleef het niet bij tijdens de race van vier uur, waarbij bijna iedereen wel een moment kende in de beruchte bocht. Ook Traxxis by J&V Services was op weg naar een podium, tot zij in het laatste uur maar liefst driemaal de pits opzochten en zo veel tijd verloren, waardoor we voor het eerst twee nieuwe teams op het podium kregen.In Belcar 2 konden we de grootste verrassing optekenen tijdens de kwalificaties. Niet Bingoal by Simtag EMG pakte de pole, maar Simtag Racing kreeg die eer. Lang konden zij daar niet van genieten, want Boudewijn Kuster nam na een halfuur de leiding over en samen met Vince Peeters reden zij naar hun derde overwinning op rij, met respectievelijk 39 en 40 seconden voorsprong op Optimal Simracing Red en Simtag Racing, die het tot de laatste bocht uitvochten voor de tweede plaats.

EKRIS Motorsport #15 - BMW M4 GT4
EKRIS Motorsport #15 - BMW M4 GT4
Een ander verhaal in Belcar 3, waar de top twee in het klassement in de eerste helft van de race een mooi gevecht op het scherpst van de snee leverde, totdat Flemish Simsports Black tot tweemaal toe in de bandenmuur vloog. Hierdoor kon de EKRIS Motorsport #15 BMW van Pim Bouw en Rob Tijssen richting de overwinning rijden met meer dan anderhalve minuut voorsprong op Sim Formula Europe Porsche en een ronde voorsprong op Greenleaf Racing -Green Porsche. Ook in Belcar 4 zaten de voornaamste protagonisten dicht bij elkaar in de openingsfase, maar al snel verloren we Flemish Simsports White nadat zij eruit geknikkerd werden in de laatste bocht. Toch stond er geen maat op Mathieu Detry en Jonathan Poulet, die met Optimal Simracing Blue hun tweede overwinning pakten. Ze hadden 16 seconden voorsprong op Ferry Monster Esports en 55 tellen op Optimal Simracing Purple.

Nu kunnen de piloten weer een maandje rusten, want de volgende race is pas op 5 februari, waar zij naar een vertrouwde piste trekken, namelijk Circuit Zolder.

Foto's: Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 9 januari 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons