van der Horst

Road America: Winst en podium voor Jan Heylen

Jan Heylen en Fred Poordad
Jan Heylen en Fred Poordad
De zomerbreak van de Fanatec GT World Challenge America zit er ook op en de rijders trokken afgelopen weekend richting Road America. Jan Heylen en teamgenoot Fred Poordad kwamen aan de start als leider in het Pro-Am kampioenschap met hun Wright Motorsports Porsche. Zij verlieten Elkhart Lake met een derde plaats in de klasse op zaterdag en een overwinning tijdens de race op zondag, welke laatste ook met een derde plaats algemeen overeenkwam.
  • Hamofa Performance
Beide heren moesten vooral kijken naar Colin Braun en George Kurtz in de DXDT Racing Mercedes, aangezien zij hun naaste concurrenten zijn voor de titel in de klasse. Toch kregen beide Amerikanen een deuk in hun titelambities nadat Kurtz een ongeval had op vrijdag en na een bezoek aan het ziekenhuis huiswaarts werd gestuurd. Hierdoor konden Heylen en Poordad verder uitlopen in de tussenstand en dat deden ze ook. Zaterdag eindigde het duo als zesde algemeen, wat hen de derde plaats in klasse opleverde. Op zondag konden zij die lijn doortrekken door als derde algemeen te eindigen, wat resulteerde in klassewinst. Hiermee tellen beiden  al 155 punten,  Taylor Hagler (Racers Edge Motorsports) volgt op 67 punten, Kurtz en Braun op 68 punten.

Voor de algemene overwinning zagen we ditmaal geen dominantie van K-PAX Racing. Op zaterdag piloteerden Andrea Caldarelli en Jordan Pepper hun Lamobrghini richting zege, al was het een nipte winst op Russell Ward en Philip Ellis in de Winward Racing Mercedes. Op zondag leek diezelfde Mercedes wel richting winst te rijden, totdat met nog vijf minuten op de klok  een splash and dash nodig bleek. Hierdoor kreeg Robby Foley en Michael Dinan in de Turner Motorsport BMW de overwinning cadeau, voor de andere K-PAX Racing Lamborghini van Giovanni Venturini en Corey Lewis.

Foto: GT World Challenge America



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT3 op maandag 30 augustus 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons