van der Horst

Road America: Winst voor Turner Motorsport - Podium voor Denis Dupont in TCR

Turner Motorsport - BMW M4 GT4
Turner Motorsport - BMW M4 GT4
Eindelijk raak voor Denis Dupont. Onze landgenoot kende al veel pechmomenten dit seizoenen waarin hij onder meer een podium kwijtspeelde door een technisch mankement, maar samen met Rory van der Steur kon Dupont zich op een regenachtig Road America eindelijk met een tweede plaats op het podium hijsen. De Van der Steur Racing Hyundai kwam vijf seconden tekort voor winst. Pech daarentegen was er voor Jan Heylen, die niet aan rijden toe kwam nadat Ryan Hardwick de Wright Motorsports Porsche moest parkeren met elektrische problemen.
En dat kwam slecht uit voor Heylen. Voor deze manche stond de Gelenaar met evenveel punten op kop in de stand als het duo Dillon Machavern en Bill Auberlen met de Turner Motorsport BMW. Laat dit net het duo zijn dat met de winst naar huis ging. Auberlen reed in zijn stint door een zware regenbui, met een beduidend lagere snelheid als gevolg waardoor hij  76 minuten uitzong met zijn benzinetank. Aan de meet bleef de Amerikaan de beide Winward Racing Mercedessen voor. Bryce Ward en Alec Udell strandden op bijna zestien seconden, terwijl Russell Ward en Indy Dontje bijna 24 seconden moesten toegeven.

KMW Motorsports - Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR
KMW Motorsports - Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR
In de TCR-klasse kregen we een première. De winst ging naar Roy Block en Tim Lewis Jr. in de KMW Motorsports Alfa Romeo, waardoor zowel team als constructeur hun allereerste winst sinds het toetreden in de Michelin Pilot Challenge mochten vieren. Op een half uur van het einde leek Parker Chase en Ryan Norman in de Bryan Herta Autosport Hyundai richting de overwinning te stuiven, maar een fout zorgde ervoor dat de Alfa Romeo er toch voorbij kon en zo naar de winst reed. Dupont kon ook profiteren om naar de derde plaats op te schuiven. Dat leek ook zijn eindpositie te worden, totdat de Bryan Herta Autosport Hyundai #33  in de laatste ronde door benzinetekort uitviel en Dupont zo naar de tweede plaats kon opschuiven, voor Chase en Norman.

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 8 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Road America.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons