van der Horst

Road Atlanta: Twee op een rij voor Acura - pech voor Laurens Vanthoor

Acura Team Penske - Acura ARX-05
Acura Team Penske - Acura ARX-05
Helio Castroneves en Ricky Taylor slaagden in Road Atlanta wat nog geen enkele DPi kon doen dit seizoen, twee keer op rij winnen. Het duo moest met de Acura Team Penske wel in de beginfase twee penalty's verwerken, maar aan het einde van de zes uursrace, bleven ze iets meer dan een seconde voor op de Mazda van Harry Ticknell, Jonathan Bomarito en Ryan Hunter-Reay.
  • LTF
Nochtans had de Acura een comfortabele voorsprong, maar deze werd tenietgedaan nadat Juan-Pablo Montoya met de Acura #6 in aanraking kwam met de Ferrari van Scuderia Corsa en er bovendien nog een safety car op de baan kwam. De safety car ging binnen twee ronden voor het einde van de race waardoor de Acura nog een onverwacht duel moest uitvechten met de Mazda Motorsports #77. Derde eindigde de Whelen Engineering Cadillac van Pipo Derani, Felipe Nasr en Filipe Albuquerque, die eveneens terugvocht na een drive through penalty. Bij de LMP2 ging de overwinning naar de PR1/Mathiasen Motorsports Oreca van Simon Trummer, Patrick Kelly en Scott Huftaker, gezien de andere LMP2's van Era Motorsports de handdoek in de ring moest gooien.

BMW Team RLL - BMW M8 GTE
BMW Team RLL - BMW M8 GTE
In GTLM bewees BMW dat de Corvettes wel te verslaan zijn. De BMW Team RLL #25 van Connor de Phillippi en Bruno Spengler nam de leiding over van de Porsche #911 van Nick Tandy en Fred Makowiecki tijdens de laatste pitstops en hield zowel de Corvette van Oliver Gavin en Tommy Milner als ploegmaats John Edwards en Jesse Krohn in de #24 BMW achter zich. Voor Laurens Vanthoor levert 2020 nog steeds niet op wat de Limburger verwachtte. Samen met teamgenoot Earl Bamber kreeg hij twee drive-through penalties te verwerken en op de koop toe kende de wagen een remprobleem. Het duo kwam niet verder dan de vijfde plaats. In GTD ging de overwinning naar de Meyer Shank Racing Acura van Mario Farnbacher, Matt McMurry en Shinya Michimi. Jan Heylen, die uitkwam voor Wright Motorsports in een Porsche, eindigde derde.

Foto's: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 6 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grand Prix at Road Atlanta.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons