van der Horst

Road To F4: De strijd voor een plaatsje in het RACB National Team gaat verder

BNL Karting Series @ Mariembourg
BNL Karting Series @ Mariembourg
Het project Road to F4 is halverwege het seizoen en de favorieten hebben ondertussen een kloofje geslagen. De inzet: een plaats in de finale selectie voor het RACB National Team Stuurwiel en bijgevolg de kans om in 2023 een volledig seizoen in het Franse kampioenschap F4 af te werken.
Om de volgende rijder van het nationale autosportteam aan te duiden besloten RACB Sport en het RACB National Team om in het topniveau van het karten op zoek te gaan naar jong talent. Zo zullen zes Belgen die aan de leeftijdsvoorwaarden voldoen worden geselecteerd uit de IAME Series Benelux en de BNL Karting Series. Vervolgens nemen ze het tegen elkaar op, en de winnaar kan dan volgend seizoen deelnemen aan het Franse kampioenschap F4.

“Road to F4” bestaat uit acht manches: vijf voor de IAME Series Benelux (X30 Senior) en drie voor de BNL Karting Series (Senior Max). Beide kampioenschappen staan voor de zomerpauze, tijd om een balans op te maken.
 
De eerste drie manches van de IAME Series Benelux werden op drie verschillende circuits afgewerkt: Mariembourg, Ostricourt en Genk. Dat het er spannend aan toeging, wordt bewezen door het feit dat bij elk van de drie raceweekends drie verschillende rijders het maximum aan punten scoorde. Op de Karting des Fagnes leidde Sam Balota na de kwalificatieraces de tussenstand van de Road to F4 rijders, en ook na de Finale prijkte hij helemaal bovenaan. In Ostricourt was het de beurt aan Yani Stevenheydens en in Genk domineerde Sita Vanmeert.
 
In de tussenstand lijken Sam Balota en Yani Stevenheydens goed op weg om een ticket voor de finale te veroveren. De strijd om de derde plaats, en het laatste ticket, is echter ontzettend spannend! Door haar perfecte weekend in Genk wist Sita Vanmeert zich opnieuw helemaal in de strijd te mengen, maar Noah Maton, Victor Louis en Nathanaël Den Hondt volgen in haar spoor. Voor de laatste twee manches, in Genk (19 en 20 augustus) en in Mariembourg (23 en 24 september) is nog alles mogelijk.
 
In de categorie Senior Max van de BNL Karting Series lijkt alles al meer in de plooi te liggen. Na de seizoensopener in Genk trok het kampioenschap begin juli naar Mariembourg, maar de naam van de winnaar bleef dezelfde. Na vier keer het maximum aantal punten te hebben gescoord leidt Kaï Rillaerts met ruime voorsprong in de Road to F4-tussenstand. Martijn Geyskens en Rhune De Breucker, die de ereplaatsen onder elkaar verdeelden, prijken ook in de voorlopige top 3. Enkel Loris Coisman kan hen nog een plaatsje in de finale voor het RACB National Team Stuurwiel ontfutselen. Die finale staat in de herfst op het programma, en daarin zullen dus zes Belgen geboren tussen 1 januari 2005 en 31 december 2007 het tegen elkaar opnemen om in 2023 de kleuren van het RACB National Team te verdedigen.

Persbericht RACB National TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Karting op woensdag 6 juli 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons