van der Horst

Road to F4: RACB zoekt jonge karter voor formule 4

Frans F4 kampioenschap 2021
Frans F4 kampioenschap 2021
Het RACB National Team blijft zijn speurtocht naar jonge talenten verder zetten. Dit keer wordt er gezocht in de kweekvijver van de jonge karters. Road to F4: dat is de naam van het Stuurwiel dat volgend jaar op poten wordt gezet, met een seizoen in het Franse F4-kampioenschap als hoofdprijs.
  • STX Motorhomes
Op talent kan geen leeftijd worden geplakt. Heel wat van de huidige F1-rijders wisten zich op de kartpistes voor het eerst in de kijker te rijden. In België blonk Stoffel Vandoorne er uit, voor hij met overwicht het Stuurwiel van het RACB National Team wist te winnen. Onze landgenoot greep zijn kans in de Franse F4 met beide handen en wist zich dan, stap voor stap, in de hogere categorieën te bewijzen. Zijn geslaagde klim op de autosportladder leidde tot in de Formule 1.

BNL Karting Series
BNL Karting Series
“Road to F4 richt zich op onze jonge karters”, stelt Xavier Schène, directeur van RACB Sport.
“Zowel in de IAME Series Benelux als in de BNL Karting Series zijn heel wat talentvolle jongeren actief. Precies zij die in 2022 actief zijn in de categorie X30 Senior van het IAME kampioenschap of de Senior Max-klasse van het BNL-kampioenschap willen we uitnodigen zich voor Road to F4 in te schrijven. Om aan de selecties te kunnen deelnemen moet men over de Belgische nationaliteit beschikken, en geboren zijn tussen 1 januari 2005 en 31 december 2007.”

De inschrijvingen starten op 15 januari 2022 op de website www.racb.com.
“De eerste drie Belgen van de IAME X30 Senior en de eerste drie Belgen van de BNL Senior Max mogen deelnemen aan een shootout op het Bugatti Circuit van Le Mans, aan het stuur van een F4-eenzitter”, stelt Geoffroy Theunis, directeur van het RACB National Team. “De laureaat van deze selectie mag dan in 2023 het Franse F4-kampioenschap afwerken. Als lid van het RACB National Team zal de winnaar van ‘Road to F4’ een fysieke voorbereiding kunnen afwerken en worden gecoacht door Bas Leinders en Marc Duez.”

Foto's: FFSA Academy & FM-Images

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 20 december 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons