van der Horst

Road To F4: zes rijders, één finale!

Road To F4
Road To F4
Voor het volgende RACB National Team Stuurwiel nemen zes karters het in de finale tegen elkaar op. Eén van hen zal dan worden opgenomen in het nationale autosportteam. Wie rijdt volgend jaar in de kleuren van het RNT in het Championnat de France Formule 4? Kaï Rillaerts, Sam Balota, Martijn Geyskens, Yani Stevenheydens, Rhune De Breucker en Noah Maton zullen uitmaken wie dat wordt.
  • De Swert Opticiens
Om in de autosport op professioneel niveau aan de slag te kunnen gaan moet men uiteraard prestaties kunnen voorleggen. Maar soms is het ook een kwestie van op het juiste moment op de juiste plaats te vertoeven. Een twintigtal jonge Belgische rijders, geboren tussen 1 januari 2005 en 31 december 2007, hebben er alles aan gedaan om de plek te verwerven. Zowel in de IAME Series Benelux (in de X30 Senior-klasse) als in de BNL Karting Series (in de Senior Max-klasse) gingen ze aan de slag, met de ambitie om zich voor de finale van “Road to F4” te kunnen plaatsen.

Het reglement van deze door RACB Sport en het RACB National Team opgezette operatie was duidelijk: zes ingeschreven rijders (de eerste drie van X30 Senior en de eerste drie in Senior Max) konden de belangrijke stap zetten en zich plaatsen voor de finale.
 
Sam Balota, Yani Stevenheydens en Noah Maton waren na de laatste manche van de IAME Series Benelux al zeker van hun stekje, en krijgen nu het gezelschap van drie rijders uit de Senior Max-categorie. Kaï Rillaerts had bij de Belgen het seizoen gedomineerd, en wist zich al voor de laatste meeting zeker van een finaleplaats. Bij die laatste manche, begin oktober gehouden op Karting Genk, wisten Martijn Geyskens en Rhune De Breucker de laatste twee finaletickets te veroveren.

“Ik wil de zes rijders stuk voor stuk feliciteren”, stelt een verheugde Xavier Schène, directeur van RACB Sport. “Hun kwalificaties voor deze finale van het RACB National Team wordt, wat er ook gebeurt, een schitterende ervaring voor hen. Gedurende drie dagen, van maandag 28 tot woensdag 30 november, worden ze opgenomen in de FFSA Academy. Daar zullen ze fysieke proeven afleggen, interviews en gesprekken voeren en uiteraard ook in actie komen met een Mygale Formule 4, op het Bugatti circuit van Le Mans. Na afloop van de drie dagen zal de jury hun prestaties en potentieel beoordelen, bepalen wie wordt opgenomen in het RACB National Team en wie zo volgend jaar aan het Championnat de France FFSA Formule 4 mag deelnemen. RACB Sport wenst elke van de zes rijders veel geluk… en dat de beste moge winnen.

RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 7 oktober 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons