van der Horst

Road to Le Mans: Pole voor Martin Brundle

United Autosports - Ligier JS P3
United Autosports - Ligier JS P3
In het voorprogramma van de 24 uren van Le Mans wordt er een race verreden voor LMP3 en GT3 wagens, “Road to Le Mans” genoemd. Deze wedstrijd telt tevens mee voor de GT3 Le Mans Cup. Zevenendertig wagens daagden op voor deze één uur durende race die vrijdag morgen om 11u10 wordt betwist. De pole voor deze race ging naar Martin Brundle op de United Autosports Ligier JS P3, de Brit die in 1990 nog de 24 uren van Le Mans won, reed een tijd van 3:55.748. Charlie Robertson in een Ginetta P3-15 moest slechts 0.185 seconde toegeven op de tijd van Brundle en start vrijdag van op de tweede plaats.
  • Heinz Performance
De startplaatsen drie tot en met veertien gingen allen naar een Ligier LMP3 met op de derde plaats het exemplaar van DC Racing (Laurent/Cougnaud) met daarnaast de wagen van M.Racing – YMR (Ehrlacher/Ricci). Na de Ligier van de Scuderia Villorba Corse volgen drie wagens van Graff Racing. Met Jan Lammers staat er nog een tweede oud Le Mans winnaar aan de start, de Nederlander deelt het stuur van de Racing Team Holland Ligier met Bernhard van Oranje, zij kwalificeerden zich als negende.

Op de vijftiende plaats vinden we de eerste GT3 wagen, de Mentos Racing Porsche 911 GT3-R van Perfetti/Bachler. De top drie bij de GT’s wordt volgemaakt door de AF Corse Ferrari 488 van Basov/Shaitar en de FFF Racing by ACM McLaren 650S van Hamaguchi/Quaife-Hobbs.

Foto's: Michelin GT3 Le Mans Cup
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 Le Mans Cup op donderdag 16 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons