van der Horst

Road to Le Mans: 50 wagens op de startlijst

Start 2021 Road To Le Mans Race 1
Start 2021 Road To Le Mans Race 1
Sinds 2016 is de Road to Le Mans een vaste waarde geworden in het voorprogramma van de 24 uren van Le Mans en dat zal dit jaar niet anders zijn. Maar liefst 50 wagens zijn ingeschreven, wat het maximum aantal is voor een race van minder dan 60 minuten op dit circuit. Daarnaast moet men ook met een wachtlijst werken, waarop ook wat landgenoten staan.
36 LMP3's, dertien GT3's en de H24: dat is de voorlopige startlijst voor de twee races van volgende maand. Bij de LMP3's zijn het vooral wagens die deel uitmaken van de Michelin Le Mans Cup, aangevuld met vier extra wagens buiten het kampioenschap. Dat terwijl de verhoudingen bij de GT3's meer overhellen naar de éénmalige deelnemers. Het is ook daar dat we tot nu toe ook de enige Belgische inzending terug vinden. Team WRT zet namelijk een Audi in voor de broers Maxime en Arnold Robin. Natuurlijk mag de H24 Racing wagen, die op waterstof rijdt, niet ontbreken. Na zijn debuut in Imola zal dit een nieuwe mooie test worden voor Stéphane Richelmi op het 13,6 km lange circuit.

Tom Van Rompuy
Tom Van Rompuy
Opvallend, en voor de eerste keer, moest er ook een reservelijst aangelegd worden. Daar vinden we wel wat Belgen op terug. Zo staat Mühlner Motorsport daar op met een Duqueine voor Matthias Lüthen en Ugo de Wilde, terwijl ook Tom van Rompuy met een DKR Engineering Duqueine hoopt van start te gaan. Als beiden willen deelnemen, zullen er wel drie wagens van de originele deelnemerslijst moeten wegvallen. Donderdag middag staan de kwalificaties op het programma, terwijl de eerste race om 18:30 uur plaatsvindt. Zaterdag om 11:20 gaat de tweede race van start.

Foto's: Racing International Photography - MPS AgencyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op dinsdag 24 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons