van der Horst

Road To Le Mans: Cool Racing wint tweede race - weer net niet voor Team WRT

Cool Racing - Ligier JS P320 Nissan
Cool Racing - Ligier JS P320 Nissan
Bij de tweede wedstrijd van de Road To Le Mans deze ochtend ging de winst naar de Cool Racing Ligier. Michael Benham en Duncan Tappy konden in de voorlaatste ronde hun finale inhaalbeweging maken om zonder problemen richting winst te rijden. Dat terwijl de GT3's ons weer vermaakten met een strijd tot aan de finish. Uiteindelijk zou de GMB Motorsport Honda van Kasper Jensen en Kristian Poulsen zegevieren, wederom net voor de Team WRT Audi van Maxime en Arnold Robin.
Terwijl de WTM Racing Duqueine aanvankelijk de leiding vasthield na vanaf pole gestart te zijn, verloor het Duitse team deze aan Reiter Engineering. Doch zou iedereen weer samenkomen vanwege een safety car periode. Mads Siljehaug kwam in dezelfde situatie als donderdag terecht, waar hij aan de leiding kwam in zijn witte Ligier. Eens de race hervat, met nog twee ronden op de teller, was het Tappy die de zich voorbij de WTM Racing Duqueine van Leonard Weiss wurmde, om dan in de tweede chicane op de Mulsanne Straight het werk compleet af te maken. Achter hem ging de strijd verwoed verder, maar Siljehaug hield stand en mocht zo samen met Freddie Hunt op de tweede trede staan, terwijl Weiss en Torsten Kratz als derde geklasseerd werden. 

Podium 2022 Road To Le Mans GT3 Race 2
Podium 2022 Road To Le Mans GT3 Race 2
In GT3 werd het wederom een felle strijd om de eerste plaats. Daar mocht Jensen het veld aanvoeren in de laatste twee ronden met de GMB Motorsport Honda en reed samen met de Audi van Maxime Robin van de rest weg. De Fransman probeerde alles om voorbij de Deen te geraken, maar Jensen hield goed stand en hield aan de meet iets meer dan een halve tel over op de Team WRT Audi. In de strijd om de derde plaats pakten Steven Patrick en Valentin Hasse-Clot in de Bullitt Racing Aston Martin de bovenhand op de Ebimotors Porsche, die tijdens de eerste race nog zegevierde.

Foto's: Michelin Le Mans CupDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zaterdag 11 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons