Road to Le Mans: DKR Engineering Norma wint race 2

DKR Engineering - Norma M30 LMP3
In de eerste race ontsnapte de zege aan de DKR Engineering Norma M30 van Jean Glorieux en Alexander Toril na een aanrijding maar het Belgisch-Italiaanse duo revancheerde zich in race 2 met een klinkende overwinning. Eric De Doncker en Andy Meyrick reden de Motorsport98 Ligier LMP3 naar een negende plaats. De Spirit of Race Ferrari 488 GT3 van Patrick Van Glabeke en Martin Lanting finishte op de vierendertigste plaats, goed voor een elfde plaats in de GT3 klasse.
Bij de start kon de United Autosports Ligier JS P3 van John Falb en Sean Rayhall, donderdag nog winnaar van race 1, de leiding over nemen van de DKR Norma, maar na de pitstops wist de Norma de koppositie te heroveren en verzekerde Toril de zege. Falb en Rayhall pakten de tweede plaats voor de M.Racing – YMR Norma M30  van Ehrlacher/Creed.

TF Sport - Aston Martin Vantage V12
In de GT3 klasse ging de zege voor de tweede maal naar de TF Sport Aston Martin V12 Vantage van Ahmad Al Harthy en Tom Jackson. Raymond Narac lag wel met de IMSA Performance Porsche op kop toen hij een stop go penalty penalty van 3 seconden kreeg voor het niet respecteren van de opgelegde pitstoptijd. De Porsche viel terug naar de vierde plaats achter de Aston Martin, de Garage 59 McLaren 650S van Tappy/Benham en de SVC Sport Management Lamborghini Huracan van Mézard/Hiesse.

Foto's: Michelin Le Mans Cup

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 Le Mans Cup op zaterdag 17 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.