van der Horst

Road To Le Mans: DKR Norma van Jean Glorieux start tweemaal van op de pole

DKR - Norma M30-Nissan
DKR - Norma M30-Nissan
De Norma van onze landgenoot Jean Glorieux zal bij beide races van de Road to Le Mans, de manche voor de Michelin Le Mans Cup die in het voorprogramma van de 24 uren race wordt verreden, van op de pole starten. Zijn Spaanse ploegmaat Alexander Toril was de snelste in de eerste kwalificatiesessie, Glorieux herhaalde met de DKR Engineering Norma LMP3 die prestatie in de tweede sessie. Peter Kox klokte met de Kox Racing Ligier de tweede tijd in sessie 1, John Falb met de United Autosports Ligier tikte als tweede aan in sessie2.
Bij de GT3’s ging de snelste tijd eenmaal naar Gulf Racing Porsche van Ben Barker en eenmaal naar de TF Sport Aston Martin van Al Harthy. De Motorsport98 Ligier LMP3 van Eric De Doncker start de eerste race vanaf de vijftiende plaats, maar reed geen tijd in de tweede kwalificatie. Patrick Van Glabeke, die samen met Martin Lanting (Martino Rosso) aan de start komt met een Ferrari 488 GT3 van Spirit of race, reed respectievelijk  de vijftiende en de twaalfde tijd in de GT klasse. Er namen 49 wagens deel aan de eerste sessie, 44 aan de tweede.

Foto: Michelin Le Mans CupDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT3 op donderdag 15 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons