van der Horst

Road to Le Mans: Dubbel voor Team WRT - COOL Racing wint algemeen

Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
De tweede race van de Road to Le Mans werd afgewerkt op vrijdag en ook deze kende het nodige drama. Na een uitermate sterk optreden van Valentino Rossi, mocht de Italiaan samen met Team WRT-teamgenoot Jérôme Policand op de hoogste podiumtrede plaatsnemen. Het team van Vosse en Weerts scoorde zowaar de dubbel, gezien Timothy Whale en Max Hesse als tweede geklasseerd werden. De algemene winst ging na de nodige bestraffingen richting de COOL Racing Ligier van Luis Sanjuan en David Droux.
Start 2023 Road To Le Mans Race 2
Start 2023 Road To Le Mans Race 2
De openingsfase verliep een pak rustiger dan in Race 1, waardoor we duels op het scherp van de snee te zien kregen. Policand kon in tegenstelling tot gisteren wel aansluiten bij de koplopers en hield dit vol tot de safety car uitkwam. Dit kwam nadat een ongeval aan Mulsanne een "slow zone" veroorzaakte die net na de tweede chicane op de Hunaudières begon. Bij de eerste passage verliep alles vlot, maar de tweede maal raakten twee LMP3's elkaar, met als gevolg dat er veel brokstukken op de weg lagen. Door de safety car kwam het veld bij elkaar net op het moment dat het pit window open ging. Terwijl de Team Thor Ligier en AF Corse Ferrari profiteerden, was de rest op achtervolgen aangewezen.

Rossi streed om de tweede plaats met de HCR with CaffeineSix Porsche, een duel dat de Italiaan niet alleen won maar dat hem tevens de virtuele leiding bezorgde, na een bestraffing voor de leidende Ferrari. Hiermee wint Rossi voor het eerst in vijftien jaar nog eens in Le Mans, destijds nog op twee wielen. Het werd zelfs een dubbel feest voor WRT, want ook Whale hees zich nog voorbij de Porsche. De Winward Racing Mercedes van George Kurtz en Russell Ward werd uiteindelijk nog derde waardoor de Porsche zelfs naast een podiumplaats greep.

Cool Racing - Ligier JS P320 Nissan
Cool Racing - Ligier JS P320 Nissan
Ook Team Thor kwam niet ongeschonden uit de strijd. Hun plannetje tijdens de safety car liep perfect, tot een stop en hold van... een seconde, die zij tevens tekort kwamen tijdens hun pitstop. Colin Noble besloot zijn penalty af te werken in de laatste ronden en reed verder, waardoor hij naast de zege greep. Die ging naar de COOL Racing Ligier van Sanjuan en Droux, voor de WTM by Rinaldi Racing Duqueine van Torsten Kratz en Leonard Weiss - het duo dat in de openingsfase de leiding in handen had. De derde plaats ging naar de CD Sport Ligier van Fabien Michal en Kirill Small. Pieder Decurtins en Brent Verheyen moesten net als gisteren achteraan starten, maar konden profiteren van de vele opgaves. Uiteindelijk finishte de Haegeli by T2 Racing Duqueine op een 23ste plaats in de klasse.

Foto's: Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op vrijdag 9 juni 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons