van der Horst

Road To Le Mans: Jérôme Policand met Valentino Rossi in Le Mans

Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
Zoals geweten zal Valentino Rossi aantreden in een Team WRT BMW tijdens de wedstrijden van Road To Le Mans, die het voorprogramma kleuren van de 24 uur van Le Mans. Zoals het reglement voorschrijft, moest de Italiaanse ster gekoppeld worden aan een amateur en WRT heeft nu zijn naam bekendgemaakt. Het werd een naam uit een ietwat onverwachte hoek, want het oog van Vincent Vosse viel namelijk op Jérôme Policand, teambaas van concurrent in de Fanatec GT World Challenge Europe AKKodis ASP.
Policand en Vosse zijn geen onbekenden van elkaar. Integendeel, beide heren zijn al meer dan twintig jaar bevriend. Daarenboven reed de Franse teambaas maar liefst dertien keer op het Circuit de la Sarthe tijdens de 24 uur. Policand kreeg ook toestemming van Mercedes om deel te nemen met een BMW, gezien zijn team AKKodis ASP één van de vaste waarden is van de Duitse constructeur. De wedstrijden van Road To Le Mans zijn gepland op 8 en 10 juni.

Foto: Fanatech GT World Challenge Europe Powered by AWS



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op dinsdag 9 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons