van der Horst

Road to Le Mans: Racing Spirit of Leman pakt 1-2 na incidentrijke race

2022 LMC Road to Le Mans Race 1
2022 LMC Road to Le Mans Race 1
Tijdens de eerste race van de Road to Le Mans was het Racing Spirit of Léman dat met hun Ligiers met een 1-2 ging lopen. Alexander Mattschull en Tom Dillmann pakten in de tweede helft van de race de leiding over en hielden aan de meet net genoeg voorsprong over op de zusterwagen van Jacques Wolff en Josh Skelton. Dat terwijl in de GT3-klasse de Ebimotors Porsche van Emanuele Busnelli en Fabio Babini de zege pas in de allerlaatste ronde verzegelde tegenover de Team WRT Audi van Maxime en Arnold Robin.
  • STX Motorhomes
Het eerste gedeelte van de race stond bol van de incidenten en de talloze Slow Zones. Daardoor besloot het merendeel van het deelnemersveld ineens tegelijk de pits op te zoeken, Hierdoor kwam de Reiter Engineering Ligier van Freddy Hunt en Mads Siljehaug aan de leiding, al kon die niet verhinderen dat de Ligiers van Racing Spirit of Leman en Nielsen Racing voorbij snelden. Terwijl Colin Noble in deze laatste wagen de aansluiting mistte met Tom Dillmann en Josh Skelton, was een 1-2 voor het Zwitserse team een zekerheid. Hoewel de Brit nog op het einde van de race dichtbij kwam, kon de Fransman de leiding vasthouden met een seconde voorsprong.

Ebimotors - Porsche 911 GT3-R
Ebimotors - Porsche 911 GT3-R
Bij de GT3's ging het er nog spannender aan toe. Nadat men bij de #88 GMB Motorsport Honda besloten had om later te pitten, had deze wagen een riante voorsprong. Deze verdween echter omwille van een spin aan de Dunlop Chicane en de top vijf ineens neus aan neus zat. Het was vooral de Team WRT Audi, die zelfs een drive through had gekregen net voor de pitstops, en de Ebimotors Porsche, die een intense strijd om de leiding afwerkten. Het was pas in de laatste ronde aan Indianapolis waar Babini de finale inhaalbeweging maakte en zo de overwinning schonk ten koste van Robin. Uit de strijd voor de derde plaats kwam de #55 GMB Motorsport Honda van Kasper H. Jensen en Kristian Poulsen er als beste uit.

Zaterdag om 11:20 uur staat de tweede wedstrijd op het programma.

Foto's: Michelin Le Mans Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op donderdag 9 juni 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons