van der Horst

Road To Le Mans: Ugo de Wilde en Mühlner Motorsport domineren de race

Moritz Krantz & Ugo de Wilde
Moritz Krantz & Ugo de Wilde
Net voor het startsein van de 86ste editie van de 24 Heures du Mans mochten de LMP3's en GT3's het voorprogramma kleuren. De algemene winst kleurde zelfs Belgisch, want Ugo de Wilde en Moritz Kranz reden met de Mühlner Motorsport Duqueine van start tot finish aan de leiding en haalden zo hun gram na een gemiste kans op de zege op donderdag. Bij de GT3's waren het Julian Andlauer en Niki Leutwiler die met Pzoberer Zürichzee by TFT Porsche in de laatste ronde de winst verzekerden, terwijl Charles Weerts en Jean-Denis Deletraz in de Team WRT Audi als derde eindigden.
Mühlner Motorsport - Ugo de Wilde
Mühlner Motorsport - Ugo de Wilde
Kranz mocht van op de pole starten en hield de leiding ook daarna zonder problemen vast. Net achter de Duitser was het Jean Glorieux die de dichtste belager was in de DKR Engineering Duqueine, al zou dat niet lang duren. Beiden kwamen binnen na vijf ronden en terwijl de Wilde het stuur overnam, bleef de wagen bij de Luxemburgse ploeg staan. Hierdoor kon onze landgenoot zonder zorgen de race verder uitrijden met elf seconden voorsprong op de Cool Racing Ligier van Nikolas Krütten en Mathieu de Barbuat en vijftien tellen op de RLR MSport Ligier van Michael Benham en Malthe Jakobsen. Voor Eric de Doncker was de wedstrijd snel voorbij nadat hij in de eerste ronde aangereden werd in de tweede chicane op de Hunaudières en in de barrières vloog.

Charles Weerts
Charles Weerts
Bij de GT3's leek het om een driestrijd te gaan. Rory Penttinen en Logan Sargeant namen de leiding in hun Iron Lynx Ferrari voor de Porsche van Leutwiler. De Oman Racing Aston Martin opteerde om een ronde langer buiten te blijven waardoor de drie wagens bij elkaar kwamen, totdat Ahmad Al-Harthy spinde bij één van de chicanes. De Ferrari leek voor een tweede keer deze week te winnen, totdat Andlauer in de laatste ronde Sargeant voorbij ging en de overwinning claimde. Wie een serieuze remonte maakte was Weerts. Eens de WRT-piloot achter het stuur kwam reed hij richting het leidende duo, maar kwam uiteindelijk twee seconden te kort en moest tevreden zijn met een derde plaats.

Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zaterdag 21 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons