Road To Le Mans: Zesde plaats voor Eric De Doncker in race 1

LMP3 podium race 1
De eerste van twee races voor de Michelin Le Mans Cup op de omloop van Le Mans werd gewonnen door de United Autosports Ligier JS P3 van John Falb en Sean Rayhall. De DKR Engineering Norma LMP3 van de Belg Jean Glorieux, die van op de pole was gestart en in het begin van de race de leiding in handen had, verdween al na zes ronden uit de wedstrijd. Beste geklasseerde landgenoot in de race werd Eric De Doncker die, samen met Andy Meyrick, de door hem gerunde Ligier LMP3 als zesde over de lijn bracht. Patrick Van Glabeke eindigde samen Martin Lanting twaalfde in de GT3 klasse.
Start race 1 Road To Le Mans
De M.Racing-YMR Ligier LMP3 van Alexandre Cougnaud en Romano Ricci eindigde als tweede op vijf seconden van de winnaars. De RLR Msport Ligier van Alex Kapadia en Martin Rich eigende zich de laatste podiumplaats toe. De GT3 klasse werd gewonnen door de TF Sport Aston Martin V12 Vantage van Tom Jackson en Ahmad Al Harthy, nadat de leidende Spirit of Race Ferrari van Maurizio Mediani en Christoph Ulrich op het einde van de race nog 8 seconden straftijd kregen voor het niet respecteren van de pitstoptijd. De Italiaanse bolide viel terug naar de derde plaats achter de Lee Mowle Mercedes AMG GT van Lee Mowle en Phil Keen. De tweede race van de Road To Le Mans manche wordt op zaterdagmorgen verreden.

Foto's: Michelin Le Mans Cup

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT3 op donderdag 15 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.