van der Horst

Road to Valencia: Kyalami: Yentl van Thielen pakt de winst, Mathias Kühn op zucht van de titel

Start 2024 Road to Valencia Kyalami
Start 2024 Road to Valencia Kyalami
Voor de voorlaatste manche van de Road to Valencia trok men richting Kyalami. In tegenstelling tot het resultaat bij de voorgaande wedstrijden was het ditmaal Yentl Van Thielen die de overwinning naar zich toe trok. Van Thielen kreeg wel een penalty na een inhaalmanoeuvre op Mathias Kühn, maar aangezien de jongeling uit Andenne zelf ook een penalty kreeg, kon Van Thielen de overwinning behouden. Ondertussen bemachtigde Wout Vanbrabant weer een solide derde plaats.
  • Dreamdrive
Mathias Kühn versus Yentl van Thielen
Mathias Kühn versus Yentl van Thielen
Als je op het resultaat van de kwalificaties afging, zou je denken dat Kühn met twee vingers in de neus de wedstrijd won, net als in Silverstone. Echter, niets was minder waar, want op een bloedhete baan raakte de man uit de provincie Namen niet af van Van Thielen. Na tien minuten ging het zelfs zover dat Van Thielen voorbij Kühn ging, zij het op een iets ruwe mannier. Van Thielen raakte de kampioenschapsleider, die dankzij een snel manoeuvre zijn wagen direct terug in de juiste richting kreeg, maar wel achter Vanbrabant viel.

Yentl Van Thielen
Yentl Van Thielen
Terwijl de stewards het incident aan het bekijken waren, had Kühn een vijftal minuten nodig om voorbij Vanbrabant te geraken, ook met het nodige duw- en trekwerk. Even zag het er goed uit voor Kühn om toch nog de overwinning te claimen, gezien Van Thielen een penalty van vijf seconden kreeg. De Andennenaar probeerde zo goed mogelijk aan te klampen, maar toen hij zelf ook een penalty van vijf seconden kreeg vanwege zijn iets stevigere inhaalbeweging voor de tweede plaats, liet hij de overwinning varen en richtte hij zich op het verzekeren van de tweede plaats, wat met gemak lukte. Vanbrabant werd voor de derde keer op rij derde, terwijl Nathan Widy als vierde over de finish kwam. Mathieu Collin lag op koers voor plek vijf, maar een onverwachte sluiting van zijn sim zorgde ervoor dat Alex Amez die vijfde plaats toebedeeld kreeg.

Met deze uitslag ziet het er naar uit dat Kühn ons voor de tweede maal op rij mag vertegenwoordigen op de FIA Motorsport Games. Al mag hij dus geen steken laten vallen tijdens de laatste wedstrijd. Misschien kan dit zelfs al een goede training zijn, aangezien de afsluiter plaatsvindt op het circuit waar de Motorsport Games zullen plaatsvinden: Circuit Ricardo Tormo in Valencia.

Foto's: Birger MeysmanDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op donderdag 13 juni 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons