van der Horst

Road to Valencia: Silverstone: opnieuw een dominant vertoon van Mathias Kühn

Mathias Kühn
Mathias Kühn
Als we het in termen van wielrennen zouden bekijken, zou de prestatie van Mathias Kühn neigen in de richting van die van Tadej Pogacar of Mathieu Van der Poel. De coureur uit Andenne veroverde in het kader van Road to Valencia de polepositie in Silverstone, nam bij de start een voorsprong en werd voor de tweede keer als winnaar gehuldigd. Yentl Van Thielen was opnieuw de enige die hem min of meer kon bijhouden en werd de tweede, terwijl de strijd om de derde plaats tot aan het einde van de race spannend bleef.
  • Skylimit Events
Yentl Van Thielen
Yentl Van Thielen
Het werd opnieuw een dominant optreden van Kühn, die zo laat zien waarom hij twee jaar geleden ons land vertegenwoordigde tijdens de FIA Motorsport Games in Marseille. De coureur uit de provincie Namen veroverde de polepositie, maakte een vliegende start en bevond zich daarna nooit in de problemen om de overwinning. Net als de vorige keer was het enkel Van Thielen die probeerde aan te haken bij de snelle Kühn, maar ook deze keer kon hij niets tegen hem beginnen. Van Thielen eindigde in zijn Ferrari op tien seconden van de winnaar.

Strijd om de derde plaats
Strijd om de derde plaats
De strijd om de derde plaats was daarentegen wel spannend. Wout Van Brabant gaf vanaf het begin de toon aan, maar slaagde er niet in om weg te rijden. Achter hem joegen Christophe Samyn en Nick Timmermans hem constant op. Hoewel er momenten waren waarop Van Brabant wat ademruimte kreeg, doordat zijn beide tegenstanders elkaar dwarszaten, maar even snel plakten ze weer terug tegen zijn bumper. De Porschist moest in de laatste tien minuten alles geven, aangezien zijn banden bijna op waren. Ondanks de sterke dreiging van Samyn in de laatste minuten wist Van Brabant stand te houden en zo kregen we precies hetzelfde podium als in Spa-Francorchamps, met Samyn en Timmermans die de top vijf compleet maakten.

Met deze race zijn we halverwege het kampioenschap. Hoewel er nog twee races te gaan zijn, moeten er al vreemde dingen gebeuren om Kühn zowel de titel als een tweede deelname aan de FIA Motorsport Games te ontzeggen. Maar we weten nooit wat er kan gebeuren en misschien wacht ons een verrassing over twee weken, wanneer de heren naar het virtuele Kyalami trekken.

Foto's: Tim de BorgerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op donderdag 30 mei 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons