van der Horst

ROAL Motorsport wint Yokohama Teams' Trophy als beste privéteam

Tommies Coronel & Chilton
Tommies Coronel & Chilton
De WTCC-finale in Macau komt er alweer aan, maar hoofdprijzen vallen er bij dit - wellicht laatste - bezoek aan de voormalige Portugese kolonie niet meer te verdelen. De algemene rijderstitel ging immers voortijdig naar José Maria Lopez en ook diens werkgever Citroën is reeds langer zeker van de merkentitel. Veteraan Frans Engstler, volgend seizoen wellicht niet langer in de WTCC-paddock terug te vinden, eigende zich voor zijn afscheid reeds de Yokohama Drivers' Trophy toe. Het Italiaanse ROAL Motorsport tenslotte, verzekerde zich in Suzuka van de Yokohama Teams' Trophy.
32d03c35a952a96c4115a73861adc86c375a58bf.jpg
ROAL Motorsport racete immer al met BMW's en doet zulks ook dit jaar in de Blancpain GT Series, maar in het wereldkampioenschap voor toerismewagens ging het team noodgedwongen vreemd. Omdat BMW geen toerwagenplannen meer in de la had liggen, klopte ROAL-teambaas Ravaglia voor 2014 bij het Britse RML aan dat zes Chevrolets Cruze bouwde. Met succes.

8427fdd303180db9ae1a9d6b801e6eba290ebaef.jpg
Mede dankzij het sterke resultaat dat ROAL Motorsport-rijders Tom Coronel (18 punten) en Tom Chilton (19 punten) recent in Suzuka lieten optekenen, kan het team van Roberto Ravaglia en Aldo Preo in Macau niet meer door de concurrentie in de Yokohama Team's Trophy worden bijgebeend. Via de tweede plaats van Chilton in race 1 en de vierde stek van Coronel in het tweede treffen telt het team uit het Italiaanse Padova nu 83 punten meer dan naaste concurrent Campos Racing. In Macau wordt de gebruikelijke puntenkorf dan wel verdubbeld, maar in het beste geval kunnen er nog slechts 72 punten worden gesprokkeld, wat dus niet volstaat.

b13ba6b3d26199489a1bb5a11eff7a283d76af5f.jpg
De Yokohama Teams' Trophy is voorbehouden aan privéteams en de fabrieksteams van Citroën, Honda en Lada komen hiervoor dus niet in aanmerking. Naast ROAL Motorsport verschenen ook Campos Racing en ALL-INKL.COM Münnich Motorsport met twee rijders aan de start. Zowel het Spaanse als het Duitse team lieten geregeld mooie dingen zien, maar blonken niet uit door regelmaat. Dit in tegenstelling tot ROAL Motorsport dat met het Brits-Nederlands duo tot dusver vijf maal op het podium kwam te staan.  Dat Coronel en Chilton momenteel zevende en achtste staan in de stand, kan dan ook niet verwonderen. Eentje deed nog beter: Honda Civic-rijder Norbert Michelisz. De immers minzame Hongaar staat momenteel vijfde en zorgde er in zijn eentje voor dat het Zengo Motorsport-team nog alle kans heeft om tweede te eindigen in het teamkampioenschap. Een tweede plaats waarop  ook  het ALL-INKL.Com  Münnich Motorsport van René Münnich en Gianni Morbidelli nog best aanspraak kan maken.  Proteam Racing, dat net als Zengo Motorsport erg dicht bij het officiële Honda-team aanleunt is, de recente zege van Mehdi Bennani ten spijt, dan weer uitgeteld.

Yokohama Teams' Trophy: de stand voor Macau

1.  ROAL Motorsport / RML Chevrolet Cruze / Tom Coronel & Tom Chilton   231p
2.  Campos Racing  / RML Chevrolet Cruze / Hugo Valente & Dusan Borkovic  148 p
3.  Zengő Motorsport / Honda Civic / Norbert Michelisz   146p
4. ALL-INKL.COM Münnich Motorsport / RML Chevrolet Cruze / Gianni Morbidelli & René Münnich 144p
5. Proteam Racing / Honda Civic / Mehdi Bennani  97p
6. Liqui Moly Team Engstler / BMW 320 TC / Franz Engstler  49p


Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op maandag 3 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau Grand Prix.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons