van der Horst

Roar before the Rolex 24: snelste tijd voor Pipo Derani

Pipo Derani - Tequila Patrón ESM
Pipo Derani - Tequila Patrón ESM
Pipo Derani heeft in zijn Ligier JS P2 Honda van Extreme Speed Motorsports de snelste tijd gereden tijdens de Roar, de traditionele driedaagse test voorafgaand aan de Rolex 24 of Daytona. Op de laatste dag dook de Braziliaan met een 1:39.249 nog onder de tijd van Michael Shank Racing dat de Roar tot dan domineerde. De Ligier van John Pew, Oswaldo Negri, AJ Allmendinger en Olivier Pla klokte uiteindelijk de tweede tijd. Mazda lijkt na twee jaar achtervolgen eindelijk de snelheid te hebben gevonden: de #70 van Joel Miller, Tom Long en Ben Devlin reed de derde tijd.
Opvallend is de achterstand van de DP's. De top zes wordt vervolledigd door de BR01-Nissan van SMP Racing, de andere Mazda en de DeltaWing. De eerste Corvette vinden we pas terug op plaats zeven, met name de #10 van Wayne Taylor Racing. Marc Goossens, met Ryal Dalziel en Ryan Hunter-Reay aan de start in de Corvette DP van VisitFlorida.com Racing, reed in de voorlaatste sessie de negende tijd en kwam in de laatste sessie niet in actie. In de PC-klasse was Jack Hawksworth de snelste man in de Oreca FLM09 van Starworks Motorsport. Zijn ploegmakker Felix Rosenqvist, Europees F3-kampioen, reed de tweede dagtijd vóór Lucas Auer in de wagen van BAR1 Motorsports. 

De GTLM-klasse belooft andermaal spanning te bieden met kleine verschillen op een circuit van toch bijna 6 km. Desondanks geraakte op de laatste dag niemand onder de 1:45.886 van Lucas Luhr in de gloednieuwe BMW M6 GTLM. Antonio Garcia reed de snelste dag tijd in de Chevrolet Corvette C7.R gevolgd door de Ford GT van Richard Westbrook en de Porsche 911 RSR van titelverdediger Patrick Pilet. Ook in GTD waren de verschillen klein met de snelste chrono voor Leh Keen in de Porsche 911 GT3-R van Alex Job Racing. Damien Faulkner reed in de Dodge Viper GT3-R van Riley Motorsports de snelste dagtijd. De BMW M6 GT3 van Maxime Martin reed de elfde tijd. Onze landgenoot komt voor Turner Motorsport in actie naast Michael Marsal, Markus Palttala en Jesse Krohn.

Foto: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Tudor United Sportscar Championship op maandag 11 januari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Roar before the Rolex 24.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons