van der Horst

Roar Before the Rolex 24: DragonSpeed Oreca 07 sluit weekend af met snelste tijd

DragonSpeed Oreca 07
DragonSpeed Oreca 07
De vrijdag en zaterdagsessies van de Roar Before the Rolex 24 werden gedomineerd door de Rebellion Racing Oreca, maar toch is het de identieke wagen van DragonSpeed die het weekend afsloot met de snelste tijd. In de zesde en voorlaatste sessie op zondag reed Ben Hanley een ronde in 1:38.343, een tijd die door niemand nog verbeterd werd. Ook de Mazda RT24-P van Nunez/Bomarito/Pigot ging met een 1:38.363 nog onder de beste tijd van de Rebellion Oreca.
Mazda Motorsports RT24-P
Mazda Motorsports RT24-P
Na de DragonSpeed Oreca en de Mazda Motorsports RT24-P volgde Neel Jani met de Rebellion Racing Oreca 07 met een beste tijd in 1:38.408. De top vijf werd volgemaakt door de PR1/Mathiasen Motorsport Ligier JS P217 van Gutiérrez/Kimber-Smith/Guasch/Enerson (1:38.596) en de Mustang Sampling Racing Cadillac Dpi van Barbosa/Fittipaldi/Albuquerque. Op de eerste testdag kende de VisitFlorida Racing Riley die Marc Goossens deelde met Renger Van Der Zande en Rene Rast nog ophangingsproblemen, maar nadat het team de derde sessie aan zich had laten voorbijgaan leken de problemen grotendeels opgelost. Uiteindelijk beëindigde de wagen van onze landgenoot het weekend met een zevende tijd algemeen (1:38.922).

Team RLL - BMW M6 GTLM
Team RLL - BMW M6 GTLM
In de PC klasse die slechts vijf deelnemers kende ging de snelste tijd (1:41.888; dertiende tijd algemeen) naar de Performance Tech Motorsports Oreca FLM09 van O'Ward/Masson/Toppe/French. Bij de GTLM’s stond er geen maat op de Chip Ganassi Racing Ford GT’s, na het weekend was het de #67 van Dixon/Westbrook/Briscoe die de tabellen aanvoerde met een rondetijd in 1:44.380, de #69 van Priaulx/ Kanaan/Tincknell volgde op drie tiende seconde. Begonnen de BMW’s aanvankelijk discreet aan de Roar Before the Rolex24 dan sloot de Team RLL BMW M6 van Edwards/Tomczyk/Catsburg de zondag af met een derde tijd algemeen (1:44.692). De Risi Competizione Ferrari 488 van Vilander/Fisichella en de Corvette #4 van Gavin/Milner/Fässler maakten de top vijf vol. Deze laatste bolide zorgde zondagmorgen voor een lange onderbreking van de sessie toen de Corvette met Fässler aan het stuur spontaan vuur vatte op de piste. De beide nieuwe Porsche RSR sloten de tabellen af.

The Racers Group - Porsche 911 GT3 R
The Racers Group - Porsche 911 GT3 R
Porsche pakte dan wel de eerste plaats in de GTD klasse met de Manthey Racing GT3 R van Sven Müller/Steve Smith/Nils Reimer/Reinhold Renger/Harald Proczyk (1:46.810). De Riley Motorsports Mercedes AMG van onder Jeroen Bleekemolen klokte de tweede tijd voor de Stevenson Audi R8 LMS. De TRG Porsche van Jan Heylen was terug te vinden op de achtste plaats.

Foto's: Daytona International Speedway & IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 9 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Roar before the Rolex 24.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons