van der Horst

Roar Before the Rolex 24: Opnieuw Rebellion Racing snelste in de tweede sessie

Rebellion Racing - Oreca 07
Rebellion Racing - Oreca 07
De Oreca 07 van Rebellion Racing domineerde op vrijdag ook de tweede testsessie van de Roar Before the Rolex 24. Het was opnieuw Neel Jani die de snelste chrono liet optekenen in 1:39.160. ook de tweede tijd ging naar een Oreca 07 LMP2, het exemplaar van JDC-Miller Motorsports bestuurd door Misha Goikhberg met een tijd van 1:39.434. De eerste DPi bolide is de Cadillac van Ricky Taylor met een derde tijd. De Riley Dpi van Marc Goossens sloot de tweede sessie af met een twaalfde tijd.
  • Powercars
Ook al in de eerste sessie op vrijdag nestelde de Rebellion Racing Oreca zich bovenaan de tijdstabellen, een prestatie die Neel Jani later op de dag herhaalde. Na de twee Oreca’s en de Cadillac van Wayne Taylor Racing volgden nog de Mathiasen Motorsports Ligier JS P217 en de Action Express Cadillac Dpi van João Barbosa.

Stevenson Motorsports - Audi R8 LMS
Stevenson Motorsports - Audi R8 LMS
In de GTLM klasse domineerde Ford dat twee wagens op de twee eerste plaatsen zette en na de Corvette van Olivier Gavin ook nog de plaatsen vier en vijf inpalmde. De Porsche 911 RSR van Pilet/Werner/ Makowiecki realiseerde de zesde tijd, het exemplaar van Vanthoor/Estre/Lietz klokte de negende tijd. In de GTD klasse ging de snelste tijd naar de Stevenson Motorsports Audi R8 LMS voor de WeatherTech Racing Mercedes AMG en de SunEnergy1 Racing Mercedes AMG. De Porsche van ondermeer Jan Heylen liet de zeventiende tijd in zijn klasse optekenen.

Foto's: IMSA
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 7 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons