van der Horst

Roar Before the Rolex 24: Rebellion Racing blijft ook na tweede testdag ongeslagen

Rebellion Racing - Oreca 07
Rebellion Racing - Oreca 07
Ook op de tweede dag van de Roar Before the Rolex 24 was Neel Jani met de Rebellion Racing Oreca 07 LM P2 de snelste man op de piste. De eerste sessie op zaterdag werd verstoord door het slechte weer en er konden geen representatieve tijden gereden worden, de Rebellion Racing Oreca kwam zelfs niet de baan op. In de namiddag kwam de zwarte Oreca wel weer in actie en met een ronde in 1:39.017 plaatste Jani de wagen opnieuw bovenaan de tabellen met een algemene besttijd.
Mazda RT24-P DPi
Mazda RT24-P DPi
Ook de Mazda’s reden niet tijdens de derde testsessie nadat ze de dag eerder geconfronteerd werden met ophangingsproblemen. Maar de beide wagens waren wel klaar voor de laatste test en reden naar de tweede en vierde tijd met respectievelijk Tristan Nunez (#55; 1:39.157) en Tom Long (#70; 1:39.574). Tussen de beide Japanse wagens plaatste Ben Hanley de DragonSpeed Oreca op een derde stek. Christian Fittipladi sloot met de Action Express Cadillac de top vijf af. René Rast reed met de Riley die hij deelt met Marc Goossens een zesde tijd.

Vanthoor/Estre/Lietz - Porsche 911 RSR GTE
Vanthoor/Estre/Lietz - Porsche 911 RSR GTE
In de GTLM klasse lijkt Ford ongenaakbaar, de Amerikaanse constructeur pakte de drie eerste plaatsen met achtereenvolgens Scott Dixon (#67; 1:44.558), Billy Johnson (#68) en Dirk Müller (#66). Enkel Patrick Pilet kon met zijn Porsche verhinderen dat de vier Ford GT’s allen vooraan eindigden, met een vierde tijd bleef hij net de Ford #69 van Harry Tincknell voor. Laurens Vanthoor zette zijn Porsche op een zevende plaats achter de Corvette van Jan Magnussen.

Acura NSX GTD
Acura NSX GTD
Bij de GTD’s bleef het spannend tot op het einde, uiteindelijk ging de snelste tijd naar de Ebimotors Lamborghini Huracan van Eamanuele Busnelli, met een tijd van 1:48.484 ging hij de Michael Shank Acura NSX van Jeff Segal en de Manthey Porsche 911 GT3 R van Reinhold Renger vooraf. Verder in de top vijf volgden de Lexus van Dominik Farnbacher en de tweede Acura met Andy Lally aan het stuur.

Foto's: Daytona International Speedway, IMSA & Porsche AG
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 8 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons