van der Horst

Roar before the Rolex 24: Action Express Racing Cadillac boven in vrije trainingen

Action Express Racing - Cadillac DPi-V.R
Action Express Racing - Cadillac DPi-V.R
Gisteren werden de eerste twee vrije trainingen afgewerkt voor de Roar before the Rolex 24 en in beide sessies ging de toptijd naar een Cadillac DPi van Action Express Racing. Kamui Kobayashi zette de toon met de #48 met een 1:35.312 - tevens snelste tijd van de dag-, terwijl Mike Conway in de #31 de tabellen aanvoerde tijdens FP2. Ook de Acura's tekenden direct present waar zowel Wayne Taylor Racing als Meyer Shank Racing op een tweede plaats eindigden in de respectievelijke sessies. De Belgen Laurens Vanthoor en Jan Heylen waren ook steevast in de voorste regionen te vinden tijdens beide sessies.
wagen Racing Team Nederland tijdens FP1
wagen Racing Team Nederland tijdens FP1
Wie nog wel wat werk voor de boeg heeft is Mazda. De wagen gerund door Multimatic Motorsports bleef in beide trainingen hangen op acht tienden van de snelste tijd. Chip Ganassi Racing, die voor het eerst aantrad met hun Cadillac DPi, was wel bij de les en eindigde respectievelijk op een vierde en derde plek. In LMP2 was het de PR1/Mathiasen Motorsports Oreca die de eerste sessie als snelste beëindigde, terwijl Racing Team Nederland als snelste eindigde in de tweede. Het team van Frits van Eerd moest nog verstek geven tijdens FP1 nadat hun wagen pas op dat moment aankwam door vertragingen met het transsport. Mühlner Motorsports America, de Amerikaanse afdeling van het Belgische team, was de snelste bij de LMP3's in beide vrije trainingen.

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
In GTLM was het eerst de Ferrari van Scuderia Corse die de snelste tijd op de tabellen zette, terwijl de tweede sessie naar de #4 Corvette ging. Ook zij moesten de eerste vrije training langs de kant toezien door een probleem met het remsysteem. De Porsche van WeatherTech Racing heeft wel nog wat werk voor de boeg nadat de wagen in beide sessies als laatste eindigde in de klasse. Bij GTD werden de toptijden verdeeld tussen de Porsche van Team Hardpoint EBM en de Lamborghini van Paul Miller Racing. Ook de Porsches van Laurens Vanthoor en Jan Heylen waren in de voorste regionen te vinden. Heylen met de Wright Motorsports Porsche eindigde respectievelijk als vijfde en als achtste, terwijl de Pfaff Motorsports Porsche van Vanthoor de omgekeerde beweging maakte met een achtste en een vijfde plek.

Helaas zien we het deelnemersaantal naar 49 zakken met het uitvallen van de Black Swan Racing Porsche. Dit komt omdat teambaas Patrick Lindsey positief testte op COVID nadat hij vorige week de Dubai 24H reed. Gezien er geen vervanging kon voorzien worden heeft Lindsey besloten om toch niet deel te nemen. Vandaag staat er nog twee vrije trainingen en de kwalificaties voor de race van morgen op het programma.

Foto's: IMSA - Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 23 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Roar before the Rolex 24.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons