van der Horst

Roar before the Rolex 24: Acura topt beide vrije trainingen

Meyer Shank Racing - Acura ARX-05
Meyer Shank Racing - Acura ARX-05
De kop is er af voor het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, waar gisteren de eerste vrije trainingen afgewerkt werden tijdens de Roar before the Rolex 24. Daar zagen we vooral Acura beide sessies in hun zak steken met een 1-2. Wayne Taylor Racing was in de ochtend sneller dan het exemplaar van Meyer Shank Racing, terwijl het in de namiddag omgekeerd was. Chip Ganassi Racing was met beide wagens telkens derde en vierde.
  • Dreamdrive
In LMP2 waren het de Europese teams die in beide sessies bovenaan stonden. In de eerste was het Giedo van der Garde die de toptijd realiseerde voor Racing Team Nederland, terwijl in de namiddag het de beurt was aan G-Drive Racing by APR, dankzij René Rast. Opvallend wel was dat het Nederlandse team binnen de seconde van de toptijd bleef, terwijl de Duitser ook maar anderhalve seconde achter lag op de Acura.

Bij de LMP3's gingen de toptijden richting de Ligiers van Performance Tech Motorsports en Sean Creech Motorsport. Muehlner Motorsports America kende in beide sessies toch wat moeilijkheden met hun Duqueine's, want zij waren verantwoordelijk voor drie rode vlaggen telkens omdat hun wagens stilstonden. Toch konden ze nog een behoorlijke tijd op de tabellen zetten, waarbij Ugo de Wilde zorgde voor de beste tijd voor zijn wagen, wat resulteerde in een zesde en een vijfde plaats.

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Bij de GT's zou je gedacht hebben dat een GTD Pro bovenaan zouden staan in beide trainingen, maar dat was buiten Jan Heylen gerekend, die in de ochtend de snelste tijd bij de GT's liet optekenen. De Gelenaar bleef met de Wright Motorsports Porsche de Pro-Lamborghini van TR3 Racing voor met bijna vier tienden voorsprong. In de namiddag zette de Lamborghini wel de puntjes op de i en was de snelste bij de GT's, al was het maar met net geen tiende op de GTD-versie van Sun Energy 1 Mercedes. Laurens Vanthoor zorgde tweemaal voor de snelste tijd van de KCMG Porsche, wat een zevende en een derde plaats opleverde in GTD Pro, terwijl de WeatherTech Racing Porsche van Alessio Picariello tweemaal als achtste eindigde. De Heart of Racing Aston Martin van Maxime Martin klokte af als eerst als negende en dan als zesde.

Vandaag staat er nog twee vrije trainingen op het programma en de kwalfiicaties voor de kwalificatierace van morgen.

Foto's: HPD North America - Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 22 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Roar before the Rolex 24.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons