Roar Before the Rolex 24: Marc Goossens blikt tevreden terug naar debuut van de Riley

VISIT FLORIDA Racing - Riley-Gibson
VISIT FLORIDA Racing - Riley-Gibson
Tijdens de Roar before the Rolex24 reden Marc Goossens, Renger van der Zande en Rene Rast de eerste officiële meters met de VISIT FLORIDA Racing Riley-Gibson. De Riley is een volledig nieuw ontwerp en er viel dus nog heel wat afstelwerk te doen tijdens de driedaagse testsessie. Niettegenstaande enkele problemen, eigen aan elke nieuwe wagen, blikt Marc Goossens tevreden terug op het geleverde werk.
Renger van der Zande,Rene Rast & Marc Goossens
Renger van der Zande,Rene Rast & Marc Goossens
Marc Goossens verklaarde: “We hebben nog wat werk te verrichten, maar ik denk dat we al heel wat progressie gemaakt hebben ten opzichte van de eerste testen een maand geleden. De wagen is nog nieuw en er zijn dus nog dingen die verbeterd kunnen worden. We slaagden er in om enkele dingen uit te testen en ik denk dat die ons toonden waar we met de set-up naartoe moeten gaan. De volgende stap bestaat er in om de wagen betrouwbaar te maken.”

VISIT FLORIDA Racing - Riley-Gibson
VISIT FLORIDA Racing - Riley-Gibson
Ook teameigenaar Troy Flis was een tevreden man: “De test ging goed en ik was tevreden dat we veel tijd konden besteden aan de wagen. Enkele van de problemen die we in december tegenkwamen, waren nu zo goed als opgelost en we maakten echt progressie. Maar aangezien de wagen zo nieuw is, hadden we nog niet voldoende tijd om gans het voorziene testplan te doorlopen.”


VISIT FLORIDA Racing - Riley-Gibson
VISIT FLORIDA Racing - Riley-Gibson
Ook Noorderbuur Renger van der Zande liet zich positief uit over de bolide: “Ik genoot volop van de ronden die ik reed en de wagen is echt fantastisch. Wij kenden enkele kleine problemen, maar ik meen dat we ze zo goed als allen konden verhelpen. Er is nog wat werk aan de betrouwbaarheid van de wagen, maar ik ben zeker dat we goed voorbereid aan de start komen van de 24 uren. Wij kwamen wel wat snelheid te kort maar dat is een gevolg van de reglementen.”

Foto's: IMSA & VISIT FLORIDA Racing

 

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op vrijdag 13 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Roar before the Rolex 24.