van der Horst

Roar before the Rolex 24: Mazda op pole

Mazda Motorsports - Mazda RT24-P
Mazda Motorsports - Mazda RT24-P
Terwijl Mazda vrijdag nog achterop hinkte, deden Oliver Jarvis en Harry Tincknell het beter op zaterdag. Het Britse duo haalde de pole voor de Motul Pole Award 100, die zondag gereden wordt en de startgrid van de Rolex 24 at Daytona zal bepalen. Jarvis reed een 1:34.442 en was eigenlijk tweede, maar omdat de Action Express Racing #31 onder het gewicht zat, promoveerde de Japanse wagen naar de toppositie, met net daarachter de JDC Miller Motorsports Cadillac van Tristan Vautier en Loïc Duval.
Muehlner Motorsports America - Duqueine M30 - D08
Muehlner Motorsports America - Duqueine M30 - D08
Op de tweede startrij vinden we de Chip Ganassi Racing Cadillac, waar overigens Kevin Magnussen de eer kreeg om de kwalificatie af te werken, terwijl Meyer Shank Racing de eerste Acura is. De Action Express Racing #31 is wegens het falen bij de controle, teruggezet naar de zesde plaats, met achter hen de Wayne Taylor Racing Acura, die eveneens na de race niet reglementair bevonden werd. In LMP2 was het Ben Keating die de pole bemachtigde voor PR1/Matiasen Motorsports. Zij hielden de High Class Racing Oreca achter zich met meer dan een seconde voorsprong. Racing Team Nederland start als vijfde. Bij de LMP3's blijft Muehlner Motorsports America doorgaan op hun elan van vrijdag en start daar op pole.

BMW Team RLL - BMW M8 GTE
BMW Team RLL - BMW M8 GTE
GTLM werd zowaar gedomineerd door BMW Team RLL. Marco Wittmann was de enige die met de #24 onder de 1:43 kon duiken en bleef hiermee de zusterwagen voor. Op de tweede startrij vinden we de twee Corvettes terug, met daarachter de Ferrari van Risi Competizione en de Porsche van WeatherTech Racing. GTD werd een kolfje naar de hand voor Wright Motorsports. De Porsche - die tijdens de race niet bestuurd zal worden door Jan Heylen - hield de AF Corse Ferrari en Paul Miller Racing Lamborghini achter zich. Laurens Vanthoor - waar Zach Robichon de kwalificatiesessie op zich moest nemen voor Pfaff Motorsports - start vanaf plaats zes.

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 24 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Roar before the Rolex 24.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons