van der Horst

Roar before the Rolex 24: Meyer Shank Racing bovenaan na eerste dag

Meyer Shank Racing - Acura ARX-06
Meyer Shank Racing - Acura ARX-06
We zijn vertrokken voor anderhalve week racen in Daytona, Florida. Vrijdag werd de aftrap gegeven met de eerste sessies van de Roar before the Rolex 24 en daat was het Meyer Shank Racing dat beide sessies als snelste afsloot. Tijdens de eerste training was het Colin Braun die de Acura bovenaan zette, terwijl Helio Castroneves dit bij de tweede deed. Ook verschillende landgenoten kwamen in actie, vooral in de GT-klassen, maar zij hebben nog wel wat werk voor de boeg.
Porsche Penske Motorsports - Porsche 963
Porsche Penske Motorsports - Porsche 963
Acura schiet voorlopig goed uit de startblokken tijdens de Roar. In de voormiddag waren zij eerste en derde en in de namiddag volgde een 1-2. Meyer Shank Racing heeft wel de beste papieren, zo lijkt, al bevond Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport zich maar op iets meer dan een tiende van een seconde van de wit-blauw-roze wagen. Daarachter was het vooral Porsche dat in de voormiddag aan het venster kwam piepen samen met BMW, terwijl Cadillac een remonte deed in de namiddag en het Beierse merk naar achteren duwde. Qua teams hinkt Action Express Racing wel wat achterop, nadat zij wat problemen kenden tijdens de eerste training.

Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
Bij de GT's viel op dat het vooral de GTD's waren die sneller gingen dan de wagens in GTD Pro. Tijdens de eerste sessie ging de eer naar de Magnus Racing Aston Martin, waar overigens de gehele top drie bij de GT's gekleurd werd door het Britse merk. Tijdens de tweede sessie ging de beste chrono dan weer naar de Mercedes van Sun Energy 1, voor de twee Lexussen van Vasser Sullivan. Tot nog toe was er nog wat werk voor de boeg aan de nieuwe Porsche. De nieuwe 911 GT3-R (992) was nooit vooraan te vinden en het was telkens Pfaff Motorsports, met dank aan Klaus Bachler en Laurens Vanthoor, dat het beste was van het Duitse merk. Ook de Turner Motorsport BMW (Maxime Martin), de Iron Dames Lamborghini (Sarah Bovy) en Wright Motorsports Porsche (Jan Heylen) konden voorlopig hun stempel nog niet doordrukken.

Tot slot verdeelden PR1/Mathiasen Motorsport en TDS Racing de snelste tijden in LMP2, terwijl Andretti Autosport beide sessies controleerde in LMP3. Vandaag staan de volgende twee sessies op het programma, met daarbij een stuk in het donker.

Foto's: HPD North America - Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 21 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Roar before the Rolex 24.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons