van der Horst

Robert Kubica en Renault E20 V8 F1 in actie tijdens ELMS-weekend in Spa

Robert Kubica
Robert Kubica
Tijdens de ELMS-meeting eind deze maand, zal niemand minder dan Robert Kubica zijn terugkeer realiseren op Spa-Francorchamps. De Pool die in zijn carrière enkele malen zwaar crashte zal deelnemen aan de Renault R.S.01 Trophy. Daarnaast zal Renault ook een Renault E20 F1-bolide afvaardigen; de V8 uit het seizoen 2012 zal de sporen krijgen van de Canadese testrijder Nicholas Latifi.
Robert Kubica
Robert Kubica
Robert Kubica heeft 77 Grote Prijzen Formule 1 op zijn actief en gold als één van de grote talenten van zijn tijd. Hij was bovendien de eerste Pool die wist door te stoten tot in de koningsklasse van de eenzitterij. Tijdens de Grote Prijs van België pakte hij in 2010 nog een podium voor Renault. Een rally-ongeval in 2011 waarbij hij zijn arm zwaar kwetste, weerhield hem van een terugkeer naar de F1, maar een comeback op het hoogste niveau in de Rally-scene realiseerde hij wel.

V8 Racing - Renault Sport R.S.01
V8 Racing - Renault Sport R.S.01
Eerder dit jaar stond Kubica aan de start van de Creventic 12H van Italië-Mugello met een Mercedes SLS AMG van MP Sports, zijn eerste GT-race en eerste endurance race. Hoewel hij initieel hoopte op een podium, gooide een kapotte ophanging ten gevolge van een aanrijding met een Ferrari reeds vroeg in de race roet in het eten. De zege zou uiteindelijk gaan naar de Renault R.S.01 van V8 Racing en het is op een dergelijke bolide dat Kubica eind deze maand aan de bak zal gaan in Spa. De wagen, ingeschreven door Duqueine Engineering, zal hij delen met de Fransman Christophe Hamon.

Foto's: Georges De Coster, Renault & 24H Series by CreventicDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in European Le Mans Series op vrijdag 16 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa-Francorchamps.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons