van der Horst

Robin Frijns: "Ik heb echt het onderste uit de kan gehaald."

Frijns/Mies - WRT Audi R8 LMS ultra
Frijns/Mies - WRT Audi R8 LMS ultra
Robin Frijns, dit jaar nieuw in het GT-wereldje, toonde dat hij een snelle en goede leerling is. De voormalige F1-testpiloot, laureaat in drie topcompetities bij de eenzitters, bevestigde al het goeds wat over hem vooraf werd verteld, door de titel in de Blancpain GT Series te behalen.
Vanthoor - Frijns
Vanthoor - Frijns
“Langs de ene kant is het natuurlijk fantastisch om de algemene titel in de Blancpain GT Series te winnen, langs de andere kant is het natuurlijk een ontgoocheling om na de indrukwekkende remonte van Christopher, van de 15de naar de 2deplaats nog net naast de titel in de Sprint Series te pakken”, aldus de Nederlander, die op zaterdag in Zandvoort werd gesteund door Laurens Vanthoor. 

“Tijdens mijn stint, heb ik aangevallen met het mes tussen de tanden.  Ik denk niet dat er nog meer uit de wagen te halen viel.  In een aantal bochten, vooral dan in de tweede sector, zat ik de Bentley een paar keer echt kort op de hielen.  Maar in de laatste bochten van de omloop, had ik wat last van overstuur en op het rechte stuk moest ik de Bentley telkens weer laten gaan. Gewoon onmogelijk om in te halen.”

Belgian Audi Club Team WRT
Foto's: Racing International Photography

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sprint op maandag 12 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons